Close

Συνταγή για λευκή σάλτσα: Ιδανική για πίτσα και μακαρονάδα

Συνταγή για λευκή σάλτσα: Ιδανική για πίτσα και μακαρονάδα_

Συνταγή για λευκή σάλτσα: Ιδανική για πίτσα και μακαρονάδα και έχει μόλις 96 θερμίδες. Είναι μία πολύ νόστιμη λευκή σάλτσα από την αγαπημένη μας Emily Vagia που έχεις ως στόχο ζωής να μοιράζεται μαζί μας πρωτότυπες, υγιεινές και διαιτητικές συνταγές.

Δείτε ακόμα Μακαρόνια ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια

Έτσι η σημερινή μας λευκή σάλτσα είμαστε σίγουροι ότι θα απογειώσει τις πίτσες ή τις μακαρονάδες σας. Είναι απλά μία γευστική λευκή σάλτσα που σίγουρα θα κάνει τις συνταγές σας ακόμη πιο νόστιμες και αξίζει να την δοκιμάσετε. Απαιτεί απλά υλικά και οικονομικά και σίγουρα πρέπει να δώσετε μία ευκαιρία. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Αν έχετε βαρεθεί τις κόκκινες σάλτσες ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και μια λευκή σάλτσα στην πίτσα σας.

Αυτή η σάλτσα θα σας χαρίσει νέες γευστικές απολαύσεις και θα σας κάνει να γευτείτε μια πίτσα με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Τα βασικά της υλικά είναι:

Bούτυρο: Αυτό θα δώσει την τέλεια υφή στη σάλτσα σας. Μπορείτε σίγουρα να το αντικαταστήσετε και με ελαιόλαδο.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Αντί για αλεύρι μπορείτε να βάλετε corn flour.

Σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη: Αν θέλετε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά μπορείτε να το κάνετε.

Γάλα: Δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω τη σάλτσα με φυτικό γάλα και δεν είμαι σίγουρη ότι θα πήξει η σάλτσα. Προσωπικά χρησιμοποιώ κατσικίσιο γάλα με 1,5% λιπαρά.

Παρμεζάνα: Αν δεν έχετε παρμεζάνα και έχετε κάποιο άλλο κίτρινο τυρί μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η σάλτσα σας θα γίνει εξίσου πολύ νόστιμη.

Χρόνος μαγειρικής: 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά

6 μερίδες

96 θερμίδες

Οι συγκεκριμένες ποσότητες βγάζουν 1 φλιτζάνι σάλτσα.

Εκτέλεση για την λευκή σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το αλεύρι, το πιπέρι, το αλάτι και τη ρίγανη. Ανακατεύετε συνεχώς.

Προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα. Μόλις πήξει αρκετά η σάλσα σας αφαιρέστε από το μάτι και προσθέστε την παρμεζάνα.
Χρησιμοποιήστε αμέσως ή αφήστε τη σάλτσα σας να κρυώσει και βάλτε την στο ψυγείο.

λευκή_σάλτσα_συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Emily Vagia 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μου να την ανεβάσετε στο Instagram και να με κάνετε tag (@emilyvagia) ή να μου στείλετε φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram.

Youtube channel της Emily Vagia ΕΔΩ 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr