Η καλύτερη συνταγή για λεμονόπιτα με γιαούρτι που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ένα υπέροχο γλυκό ταψιού με το πιο νόστιμο σιρόπι. Η λεμονόπιτα είναι πολύ αφράτη και περιέχει γιαούρτι. Είναι υπέροχη, αφράτη και μυρωδάτη, αφού περιέχει ξύσμα λεμονιού.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραµ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ.
- βουτυρο 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 400 γρ.
- αυγα 6
- λεμονι Ξύσμα από 2
- γιαουρτι 300 γρ με 4% λιπαρά
- αλατι 1/2 κ.γλ.
Υλικά
Το σιρόπι έχει έντονο το στοιχείο του λεμονιού κάτι που κάνει αυτή την λεμονόπιτα με γιαούρτι να να μοσχοβολάει και να έχει μία υπέροχη γεύση λεμονιού. Είναι απλά υπέροχο γλυκό και είμαστε σίγουροι ότι θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε ακόμα Λεμονοπιτα με φυλλο κρουστας μαστιχα και μους λεμονιου
Αν θέλετε λοιπόν μέσα στην μέρα να απολαύσετε ένα γλυκό, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την λεμονόπιτα με γιαούρτι . Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την λεμονόπιτα με γιαούρτι
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ. Στην συνέχεια χτυπάμε λίγο το βούτυρο στο μίξερ για να αφρατέψει και ρίχνουμε βροχηδόν την ζάχαρη στο βούτυρο. Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη δυνατά για 5 λεπτά για να φουσκώσουν και να αποκτήσουν μία κρεμώδη υφή.
Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, για να απορροφηθούν καλά από το υπόλοιπο μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει. Έπειτα βάζουμε το γιαούρτι και στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και με το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 ή 32 εκατοστά. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε την λεμονόπιτα για περίπου μία ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφού ψηθεί, αφήνουμε την λεμονόπιτα να κρυώσει.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το σιρόπι, δεν ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Στην συνέχεια με ένα ξυλάκι για σουβλάκι, τρυπάμε παντού γύρω γύρω την λεμονόπιτα που την έχουμε αφήσει να κρυώσει.
Αφού την τρυπήσουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι μέχρι η λεμονόπιτα να το πιει όλο. Αφήνουμε να κρυώσει η λεμονόπιτα και σερβίρουμε. Αν την παγώσουμε στο ψυγείο και την σερβίρουμε μετά είναι ακόμη πιο νόστιμη.
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μαγείρισσας Αργυρώς.
Την πορτοκαλόπιτα της φωτογραφίας την έφτιαξε η φίλη μας Evie Evie
Η φωτογραφία ανήκει στην φίλη μας Evie Evie
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα