Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε ένα αγαπημένο φρούτο για να φτιάξουμε λικέρ σαν της γιαγιάς μας!
Υλικά:
1 κιλό βύσσινο
1 κιλό κονιάκ
700 γρ. ζάχαρη
1 μασούρι κανέλα
2-3 γαρίφαλα
Εκτέλεαη:
Πλένετε το βύσσινο, αφαιρείτε τα περισσότερα κοτσάνια και το αφήνετε στο σουρωτό να στραγγίξει.
Βάζετε το βύσσινο και τη ζάχαρη σε αλλεπάλληλες στρώσεις σε γυάλινο βάζο, κλείνετε καλά με το καπάκι και αφήνετε το βάζο στον ήλιο για 20 μέρες, ανακινώντας το 2-3 φορές σε αυτό το διάστημα, χωρίς όμως να ανοίξετε το καπάκι.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το κονιάκ και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και αφήνετε το βάζο για άλλες 20 μέρες στον ήλιο, ανακινώντας το απαλά 2-3 φορές.
Όταν το λικέρ είναι έτοιμο, κρατάτε μερικά βύσσινα με το κοτσάνι τους για το σερβίρισμα και σουρώνετε το λικέρ, περνώντας το από ένα σουρωτήρι του τσαγιού, που έχετε ντύσει με βαμβάκι.
Όσο πιο δυνατό είναι το κονιάκ που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο δυνατό θα γίνει το λικέρ.
Πηγή: vita.grΕιδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή