Close

Η καλύτερη συνταγή για λουκουμάδες από την Γκόλφω Νικολού

Η καλύτερη συνταγή για λουκουμάδες από την Γκόλφω Νικολού_

Η καλύτερη συνταγή για λουκουμάδες από την Γκόλφω Νικολού με μέλι, κανέλα, καρύδια ή όποια άλλη γαρνιτούρα μας αρέσει. Οι λουκουμάδες είναι ένα αγαπημένο γλυκό στην Ελλάδα και αυτή η συνταγή είναι πραγματικά από τις καλύτερες.

Οι λουκουμάδες, δεν βγαίνουν κούφιοι, είναι αφράτοι μέσα και τραγανοί απέξω και φυσικά πεντανόστιμοι. Με λίγα υλικά και έναν πολύ εύκολο τρόπο να τους τηγανίσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί οι λουκουμάδες, θα αγαπηθούν από όλη την οικογένεια.

Δείτε ακόμα Αφράτοι λουκουμάδες με γέμιση μερέντα

Οι λουκουμάδες αυτοί, μας θυμίζουν τους λουκουμάδες που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας στα παιδικά μας χρόνια. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για λουκουμάδες: 

Εκτέλεση για τους λουκουμάδες

Παίρνουμε ένα μπολ με καπάκι και βάζουμε το χλιαρό μέχρι 40 βαθμούς Κελσίου γάλα, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε και πάλι. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, την ξερή μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια σκεπάζουμε την ζύμη με το καπάκι και βάζουμε την ζύμη σε ένα ζεστό μέρος, για περίπου δύο ώρες να φουσκώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε αρκετό καλαμποκέλαιο. Το αφήνουμε να κάψει και βουτάμε το κουταλάκι μας στο νερό, παίρνουμε με την χούφτα μας λίγη από την ζύμη, την τοποθετούμε πάνω στο βρεγμένο κουταλάκι και ρίχνουμε τους λουκουμάδες στο τηγάνι.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Αρχικά αφήνουμε να κάψει το μάτι και όταν αρχίσουμε να μαγειρεύουμε τους λουκουμάδες χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Όταν γίνουν οι λουκουμάδες προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τα καρύδια και απολαμβάνουμε.

Tips για τους λουκουμάδες

Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα ή όποια άλλη επικάλυψη μας αρέσει. Αντί για ξερή μαγιά, μπορούμε να βάλουμε 30 γρ. νωπή μαγιά. Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Αν θέλουμε να φουσκώσει πιο γρήγορα η ζύμη μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό.

Η ζύμη, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και για την επόμενη μέρα. Αν την αφήσουμε για παραπάνω από δύο ώρες, δεν βλάπτει την ζύμη μας. Αν δεν μας βολεύει με την χούφτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο κουταλάκια για να βάλουμε τους λουκουμάδες στο λάδι. Μπορούμε να το κάνουμε και μόνο με το κουτάλι αν μας βολεύει.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την συνταγή:

 συνταγή για_ λουκουμάδες_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr