Συνταγή για μακαρονόπιτα της Γκόλφως. Μία υπέροχη μακαρονόπιτα που είναι τόσο γευστική και κρεμμώδης που θα σας τρέχουν τα σάλια. Η νοστιμιά αυτής της μακαρονόπιτα σας γεμίζει το στόμα. Μία ξεχωριστή και πρωτότυπη πίτα, που μπορείτε να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας.
Αν ψάχνετε ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι, εμείς σας βρήκαμε την ιδανική. Επίσης, είναι ένα άψογο πιάτο για τον μπουφέ ή για να εμπλουτίσουμε το γιορτινό μας τραπέζι. Οι συνάδελφοι, η οικογένεια, τα παιδιά και οι φίλοι θα εντυπωσιαστούν. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώσουμε τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ έχουμε σπάσει τρία αυγά φρέσκα και ρίχνουμε λίγο πιπέρι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ έχουμε βάλει το γιαούρτι.
Δείτε ακόμα Λαχταριστη μακαρονοπιτα με σφολιάτα στο τσακ μπαμ
Αραιώνουμε το γιαούρτι με γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα με το γιαούρτι και το γάλα στο μπολ με τα αυγά. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με το σύρμα χειρός. Χτυπάμε το μείγμα 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ομογενές μείγμα. Αφού το χτυπήσουμε, προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, φέτα και λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο μπολ με τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά τα μακαρόνια με το μείγμα από τα αυγά. Στον πάγκο μας έχουμε τοποθετήσει τα φύλλα μας. Άμα χρησιμοποιήσουμε φύλλα του εμπορίου, θα πρέπει να τα λαδώσουμε καλά.
Παίρνουμε ένα ταψάκι και το λαδώνουμε καλά. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, το οποίο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ταψί. Βάζουμε λίγο λάδι πάνω από το φύλλο και το αλείφουμε για να πάει το λάδι παντού. Ανάμεσα σε κάθε φύλλο θα πρέπει να βάζουμε λίγο λαδάκι.
Προσθέτουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο και βάζουμε λαδάκι. Βάζουμε το τρίτο φύλλο και πάλι λαδάκι. Στον πάτο βάζουμε πάντα τρία φύλλα. Μετά το τρίτο φύλλο ρίχνουμε το μείγμα μας, το οποίο το έχουμε αφήσει να κρυώσει. Ανακατεύουμε το μείγμα για να πάει παντού.
Σκεπάζουμε την πίτα μας, με δύο φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε ανάμεσα. Αφού λαδώσουμε και το τελευταίο φύλλο κόβουμε με ένα μαχαίρι τα φύλλα που εξέχουν έξω από το ταψί. Λαδώνουμε και πάλι για λίγο. Αφού λαδώσουμε τα φύλλα περνάμε και λίγο νεράκι από πάνω.
Η μακαρανόπιτα δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρή ούτε πολύ λεπτή. Την ψήνουμε για μισή ώρα στους 190 βαθμούς Κελσίου, προς το κάτω μέρος του φούρνου.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι της φίλης μας ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή