Συνταγή για μαρμελάδα μόσφιλο με όλα τα μυστικά της !Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μαρμελάδα μόσφιλο και όλα τα μυστικά αυτής της ιδιαίτερης μαρμελάδας. Για να φτιάξεις αυτή τη μαρμελάδα χρειάζεσαι μόλις 4 υλικά. Η μαρμελάδα μόσφιλο είναι γλυκιά σαν μέλι και έχει ακριβώς ίδιο χρώμα με το μέλι.
Είναι μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή μαρμελάδα και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς δεν την έχουμε δοκιμάσει. Η μοσφιλιά Ανθίζει το Μάιο – Απρίλιο και δίνει ώριμους καρπούς, τα μόσφιλα, από Οκτώβριο μέχρι και Νοέμβριο.
Η μοσφιλιά είναι θάμνος μέχρι μικρό δέντρο και ευδοκιμεί σε άγονα και ξηρά μέρη μέχρι υψόμετρο 1500-1800 μέτρα. Αξίζει όμως να την δοκιμάσουμε, γιατί εμείς αγαπάμε τις ξεχωριστές γεύσεις και αποφασίσαμε να την επιχειρήσουμε. Το αποτέλεσμα βγήκε τέλειο και η αλήθεια είναι ότι δεν την χορταίνουμε.
Δείτε ακόμα Μαρμελάδα κυδώνι! Πιο εύκολη και νόστιμη μαρμελάδα δεν υπάρχει.
Το πρωινό μας περιλαμβάνει αποκλειστικά την μαρμελάδα μόσφιλο και μερικές φορές τρώμε λίγη και τα απογεύματα. Είναι μία πολύ οικονομική μαρμελάδα και το μόσφιλο είναι ένα φρούτο που αξίζει να το δοκιμάσετε σαν μαρμελάδα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για μαρμελάδα μόσφιλο
Στην αρχή πλένουμε τα μόσφιλα και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε χύτρα ταχύτητος και προσθέτουμε νερό μέχρι την ένδειξη Maximum. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και όταν αρχίσει να βράζει, σφραγίζουμε την χύτρα.
Όταν ανέβει η βαλβίδα της χύτρας, χαμηλώνουμε το γλυκό μας στο μισό της φωτιάς και βράζουμε για 40 λεπτά μέχρι τα μόσφιλα να γίνουν μαλακά. Σε μία απλή κατσαρόλα, θα μας πάρει πάνω από μία ώρα. Αν τα βράσουμε σε μία απλή κατσαρόλα και έχει εξατμιστεί το νερό, τότε προσθέτουμε και άλλο.
Όταν ψηθούν καλά τα μόσφιλα και το χρώμα του νερού είναι ένα βαθύ – θολό – κιτρινοκαφέ χρώμα, αφαιρούμε τα μόσφιλα και σουρώνουμε το ζουμί με ύφασμα μέσα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Μετράμε το ζουμί με μία κούπα και για κάθε κούπα ζουμί προσθέτουμε 1 ποτήρι ζάχαρη, θα σας προτείναμε να βάλετε στο σύνολο ένα ποτήρι λιγότερη ζάχαρη.
Τελικό στάδιο
Στην συνέχεια βράζουμε την μαρμελάδα μαζί με το μήλο κομμένο στα δύο σε δυνατή φωτιά. Όταν η μαρμελάδα μας αρχίζει να γίνεται πιο πηχτή, τότε προσθέτουμε τις βανίλιες. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν σηκώνουμε την κουτάλα και στάζει ενώ οι τελευταίες σταγόνες, δεν πέφτουν από την κουτάλα αμέσως.
Όταν δηλαδή πήζουν είναι έτοιμη. Για να είμαστε σίγουροι ρίχνουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιάτο μικρό και κάνουμε κύκλους. Σε λίγο θα πήξει και θα μείνει το σχέδιο όπως είναι οπότε είναι έτοιμη. Βάζουμε την μαρμελάδα μας σε βαζάκια που έχουμε βάλει πρώτα για 1 λεπτό στα μικροκύματα για αποστείρωση.
Όσο για το χρώμα, αξίζει να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να είναι πολύ σκούρο ούτε πολύ ανοιχτό, αλλά όπως του μελιού.
Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Helena’s Greek cooking
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα