Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές και μανιτάρια που λιώνει στο στόμα
- Μοσχάρι 1 κιλό κομμένο σε μερίδες
- ελαιολαδο 3-4 κουταλιές σούπας
- νερό 1l.
- κρεμμυδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
- σκορδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
- πιπεριά Φλωρίνης 3 σε κομμάτια
- πιπεριά 3 πράσινες σε κομμάτια
- μανιταρια 8 σαμπινιόν, ξεφλουδισμένα
- ντοματα 4 ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- ντοματα Λίγο χυμό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100γρ.
- πάπρικα 1κουτ. της σούπας γλυκιά
- κρασι 1/2 ποτήρι κόκκινο
- κανελά Ένα ξυλάκι
- μπαχάρι 4-5 κόκκους
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση φρεσκοτριμμένο
Υλικά
Αν θέλετε το ιδανικό φαγητό για σήμερα το μεσημέρι εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια αξεπέραστη πρόταση. Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές και μανιτάρια. Και μόνο που γράφουμε αυτό το κείμενο μας τρέχουν τα σάλια.
Το μοσχαράκι είναι από τα πιο καλής ποιότητας κρέατα οπότε σίγουρα είναι μια πολύ υγιεινή και νόστιμη επιλογή για εσάς και τα παιδιά σας. Όταν το κάνουμε κοκκινιστό η νοστιμιά του ξεχειλίζει. Πόσο μάλλον αν προσθέσεις διάφορες πιπεριές και μανιτάρια!
Δείτε ακόμα Υπέροχο μοσχαράκι με μανιτάρια σε κρεμώδη, πεντανόστιμη σάλτσα γιαουρτιού
Είναι ένα αξεπέραστο πιάτο που σίγουρα θα το αγαπήσει όλη η οικογένεια. Ένα πιάτο δεν είναι αρκετό και μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι, πουρέ πατάτες ή τηγανητές πατάτες. Μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και σκέτο. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές και μανιτάρια!
Εκτέλεση
Στην αρχή αλατίζουμε το κρέμας και το περνάμε από το αλεύρι. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το μοσχαράκι. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το μοσχαράκι και σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την κανέλα, την πάπρικα, το μπαχάρι και το πιπέρι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και το νερό και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα. Μετά από την μία ώρα, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για ακόμη μισή ώρα. Το σβήνουμε όταν μαλακώσουν οι πιπεριές και τα μανιτάρια. Αλατίζουμε δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vasia Zaglara στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή