Συνταγή για πεντανόστιμη μπατζίνα με μαγιά κολοκυθάκια γιαούρτι και φέτα. Μια εύκολη και πολύ γευστική πίτα με άπλα υλικά, χωρίς πολύ κόπο.
- κολοκυθάκια 1 πολύ μεγάλο (ή 2-3 πιο μικρά)
- γιαουρτι 1 στραγγιστό
- ελαιολαδο 1/2 κούπα
- αυγα 3
- ζαχαρη 1 κ. γλ.
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλευρι 3 περίπου κούπες
- φέτα 400 γραμ
- βουτυρο λίγο ή μαργαρίνη σε κύβους
- αλατι για τα κολοκυθάκια
Υλικά
Αυτή η μπατζίνα είναι ιδανική σαν ορεκτικό στο καθημερινό ή Κυριακάτικο τραπέζι σας. Επίσης είναι ένα χορταστικό κολατσιό για την δουλειά, το σχολείο αλλά και το ταπεράκι της παράλιας.
Φτιάξτε την ακολουθώντας την συνταγή και σίγουρα θα γλείφουν τα δάχτυλα τους όλοι όσοι την δοκιμάσουν.
Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκύθι το αλατίζουμε και το στύβουμε πάρα πολύ καλά. (εγώ έβαλα ένα πολύ μεγάλο, μπορείτε να βάλετε και μικρά)
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια σπάμε την φέτα και την ρίχνουμε μαζί με τα καλά στυμμένα κολοκυθάκια στο μείγμα μας. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Πάνω από τον χυλό ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη κομμένο σε κομματάκια.
Αφήνουμε την πίτα μας στην άκρη να φουσκώσει περίπου για μία ώρα και μετά ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μπέσσυ Πάππας
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα