Μια πεντανόστιμη συνταγή Μπεφ Μπουργκινιόν με μοσχάρι! Ετοιμάστε την για εσάς και την οικογένεια σας και είμαστε σίγουροι ότι ένα πιάτο δε θα σας είναι αρκετό! Δείτε την συνταγή παρακάτω:
- Μοσχάρι 1 κιλό για κατσαρόλα
- κρασι 350 ml
- ουίσκι 1 σφηνάκι
- πελτές ντομάτας 1 κσ
- πελτές ντομάτας Λίγο ακόμα
- μανιταρια Κατά βούληση μικρά ολόκληρα
- μπεικον Κατά βούληση κομμάτια σε κύβους
- κρεμμυδι 1 κιλό για στιφάδο
- καρότο 1 κομμένο μακρόστενο
- δάφνη 1 μεγάλο φύλλο
- κανελά 1 ξυλάκι
- ελαιολαδο Λίγο
- βουτυρο Λίγο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Εκτέλεση Μπεφ Μπουργκινιόν:
Για αρχή δεν ξεπαγώνουμε το κρέας στα μικροκύματα ή σε ζεστό νερό. Πρέπει να το αφήσουμε να ξεπαγώσει μόνο του από την θερμοκρασία δωμάτιο. Για αρχή λοιπόν, πιάνουμε κάθε κομμάτι του κρέατος και το σιτέυουμε. Δηλαδή, το ζουλάμε με χαρτί κουζίνας για να τραβήξουμε τα υγρά από το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
Δείτε ακόμα Φιλέτο μοσχάρι με κους κους!! Απλά υπέροχο!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το λάδι και αφήνουμε αυτά τα δυο υλικά να κάψουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος και τα σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές τους μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού τα σοτάρουμε τα απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε στο ίδιο βούτυρο και λάδι που σοτάραμε το κρέας, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα καρότα. Τα σοτάρουμε μέχρι να μελώσουν. Έπειτα, ρίχνουμε το κρέας και το μπέικον και κάνουμε ένα ελαφρύ σοτάρισμα.
Δείτε ακόμα Μαμαδίστικο Μοσχάρι λεμονάτο με πηχτή σάλτσα
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τον πελτέ, την κανέλα, την δάφνη και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Επιπλέον, ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ από το κρασί.
Ρίχνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά. Το βράσιμο σε σιγανή φωτιά είναι και το μυστικό της επιτυχίας γι’ αυτό το φαγητό. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο από το βράσιμο, το βάζουμε στο φούρνο. Μπορούμε να το βάλουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα. Το σιγοψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μελώσει το φαγητό μας.
Δείτε ακόμα Συνταγή για παιδια :Σούπα μοσχάρι
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κυριακη Αθανασακη
από την αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15