Συνταγή για μπεκρή μεζέ με χοιρινό !Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία μοναδική συνταγή για μπεκρή μεζέ με χοιρινό. Το μπεκρή μεζέ είναι ένα φαγάκι που μπορεί να συνοδεύσει το κρασί ή την μπύρα μας σαν μεζές. Επίσης, μπορεί να είναι ένα μοναδικό χοιρινό κρέας με διάφορες πιπεριές, κόκκινη σάλτσα και τυρί μοτσαρέλα και να συνοδεύσουμε τις τηγανιτές μας πατάτες ή το ρύζι μας.
- χοιρινο 1 κιλό μπούτι
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- πιπεριά 3 πράσινες
- πιπεριά 2 κόκκινες
- ντοματα 2 ώριμες ψιλοκομμένες
- πελτές ντομάτας 1κτσ
- κρασι 200ml λευκό
- ελαιολαδο 50ml
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μπαχάρι 1 πρέζα τριμμένο
- κανελά 1 πρέζα τριμμένη
- μπούκοβο 1/2κτγ
- δάφνη 2 φύλλα
- μοτσαρελα 200gr τριμμένη
Υλικά
Είναι ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο! Είναι ένα υπέροχο ορεκτικό με χοιρινό κρέας που το τρώμε μόνο στα καλύτερα εστιατόρια. Σήμερα θα το φάμε φτιαγμένο από τα χεράκια μας και θα κλείσουν οι ταβέρνες της πόλης μας!
Δείτε ακόμα Μαλακό τηγανιτό συκώτι από μοσχάρι
Έχει μπούκοβο, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι αν έχουμε μικρά παιδιά μπορούμε να το αφαιρέσουμε και να γίνει ένα ιδανικό φαγητό και για τα παιδιά μας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για μπεκρή μεζέ με χοιρινό
Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι. Αφήνουμε το τηγάνι μας να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Όταν προσθέσουμε το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε και την θερμοκρασία του φούρνου. Τότε προσθέτουμε και το κρέας μας.
Το αφήνουμε για 5 λεπτά να τσιγαριστεί από την μία πλευρά και στην συνέχεια το γυρίζουμε από την άλλη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές τις οποίες τις έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες. Κρατάμε μερικές από τις πράσινες πιπεριές για το τέλος.
Τσιγαρίζουμε το φαγητό μας ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και οι πιπεριές μας.
Όταν σταματήσουν να υπάρχουν υγρά στο τηγάνι παρά μόνο το λάδι και οι πιπεριές έχουν μαλακώσει προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο. την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για να διαλύσουμε τον πελτέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και την κανέλα μας. Ανακατεύουμε και πάλι. Ψήνουμε σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον μισή ώρα, έχοντας βάλει το καπάκι στο τηγάνι. Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε.
Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα πυρέξ και βάζουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και τις πιπεριές που βάλαμε προηγουμένως στην άκρη. Βάζουμε το φαγητό μας στον φούρνο για 15 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για να λιώσει η μοτσαρέλα.
Tips για μπεκρή μεζέ με χοιρινό
Μπορούμε να πάρουμε οποιοδήποτε σκεύος μας βολεύει, αρκεί να είναι μεγάλο, βαθύ και να έχει καπάκι. Αν έχουμε μικρά παιδιά δεν πρέπει να βάλουμε μπούκοβο. Αν δεν έχουμε φρέσκια ντομάτα μπορούμε να βάλουμε κονκασέ. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό στο φαγητό μας, βάζουμε όσο χρειαστεί, ζεστό νερό.
Αν δεν έχουμε πυρέξ μπορούμε να το βάλουμε σε πήλινο. Το τυρί μας μπορεί να μην είναι τριμμένο αλλά σε φέτες. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την μοτσαρέλα με οποιοδήποτε τυρί που λιώνει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Sotiria Amorgianioti
και την μοιράστηκε μαζί μας στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more
Μην ξεχάσετε να γίνετε κι εσείς μέλος της μεγάλης μας παρέας!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr