Υλικά
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
90 γρ λεπτές φέτες μπεικον ψιλοκομμένο
8 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ Τυρί γραβιέρα ψιλοκομμένο τριμμένο
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Λαδώνουμε δύο φόρμες για muffin
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπεικον . Μαγειρέψτε , ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό. Αφήστε κατά μέρος για 15 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το μίγμα μπεικον , γραβιέρα και το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ανκατευτούν καλά
Μ ε ένα κουτάλι βάλτε απο το μίγμα των αυγών σε muffin φόρμες . Ψήστε για 15 λεπτά . Αφήστε να κρυώσουν τα frittatas στα τηγάνια για 5 λεπτά. Γυρίστε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς .
Τοποθετήστε τα frittatas σε ένα πιάτο. Διακοσμείστε το καθένα με 1/2 κ. γ κρέμα γάλακτος . Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .taste.com.au
Ειδήσεις σήμερα
- Πέθανε ο ψυχίατρος Δημήτριος Σούρας -Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
- Ο Γιώργος Μανίκας σε σχέση με την πεθερά του Κωσταντίνου Αργυρού (φωτογραφίες)
- Aνακαλούνται ηλεκτρικές σκούπες – Κίνδυνος πυρκαγιάς
- Glamour Χριστουγεννιάτικα νύχια σε χρυσό για τα Χριστούγεννα 2024
- Ο Σταύρος Σβήγκος σε σχέση με την πρωταγωνίστρια από το Grand Hotel – Οι πρώτες φωτογραφίες