Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μοιράζεται μαζί μας την δική του αλλιώτικη τεχνική για γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα που κλέβει τις εντυπώσεις! Ένα μοναδικό πρωινό με μπουγάτσα με το πιο τραγανό φύλλο και την πιο βελούδινη κρέμα.
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια για γλυκά (12-14 φύλλα)
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 120 γραμμάρια
- βανίλια 2
Για την κρέμα
- σοδα 100 γραμμάρια (αναψυκτικό)
- ελαιολαδο 50 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το ράντισμα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
- κανελά Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Σήμερα θα δοκιμάσουμε μπουγάτσα με κρέμα με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα. Μπορεί να μην μένουμε όλοι Θεσσαλονίκη, όμως ο Παναγιώτης Παπαδάκης, μας δείχνει πως μπορούμε από κάθε γωνιά της Ελλάδος, να απολαύσουμε μία λαχταριστή μπουγάτσα.
Είναι μία υπέροχη μπουγάτσα με πολύ τραγανό φύλλο και βελούδινη κρέμα. Όμως είναι διαφορετική από όλες τις άλλες, αφού έχει την υπέροχη τεχνική του Παναγιώτη Παπαδάκη, που κάνει αυτήν την μπουγάτσα να έχει σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την συνταγή για μπουγάτσα με την τεχνική του Παναγιώτη Παπαδάκη :
INGREDIENTS
500 g phyllo(12-14 sheets)
——————————–
1 liter milk
200 g sugar
120 g fine semolina
2 vanilla
———————————-
100 g club soda
50 g olive oil
1 tsp sugar
———————————-
Powdered sugar
Cinnamon powder
GERMAN
ZUTATEN
500 g Phyllo (12-14 Blätter)
——————————–
1 Liter Milch
200 g Zucker
120 g feiner Grieß
2 Vanille
———————————-
100 g Vereinslimonade
50g Olivenöl
1 TL Zucker
———————————-
Puderzucker
Zimtpulver
20′ Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
4 Μερίδες
Εκτέλεση για την συνταγή για μπουγάτσα με την τεχνική του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε 2 βανιλίνες και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ καλύπτοντάς το με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα που πίνουμε , το ελαιόλαδο , 1 κτγ ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πινέλο σιλικόνης. Ανοίγουμε μια συσκευασία με φύλλο κρούστας για γλυκά 12-14 φύλλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
Αφρατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας και βάζουμε στον πάτο 4 φύλλα κρούστας ραντιζοντάς τα καλά.
Κόβουμε με το μαχαίρι 4 φύλλα κρούστας σε ψιλές φέτες και τα αφρατεύουμε.
Δείτε ακόμα Τυρόπιτα σαν μπουγάτσα για το ολοήμερο
Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε. Ρίχνουμε με μια μαρίζ την κρέμα σε όλο το ταψί και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και συγχρόνως ραντίζουμε. Τοποθετούμε από πάνω τα τελευταία 4 φύλλα , ραντίζουμε και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την επιφάνεια της μπουγάτσας και ραντίζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160 c.
Δείτε ακόμα Το γλυκό της Δευτέρας: Εύκολη μπουγάτσα με φύλλο κρούστας σε 10 λεπτά
Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα. Η μπουγάτσα είναι έτοιμη να την απολαύσετε, μια συνταγή με αλλιώτικη τεχνική που θα σας ενθουσιάσει!!Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr