Συνταγή για νόστιμους πατατοκεφτέδες με τραγανή κρούστα. Με τυρί φέτα, σκορδό, και διάφορα μυρωδικά θα γίνει το αγαπημένο σας ορεκτικό
- πατατες 8 κανονικού μεγέθους (να έχουν όλες το ίδιο μέγεθος)
- κρεμμυδι 2 ξερά τριμμένα
- μαιντανος 6 κ.σ. ψιλοκομμένο
- δυοσμος 6 κ.σ. ψιλοκομμένο
- αλατι 1 κ.γ. κοφτό
- αυγα 2
- πιπέρι Κατά βούληση μαύρο
- κασέρι 100 γρ τριμμένο ή φέτα
- σκορδο Προαιρετικά 1 σκελίδα τριμμένη
- αυγα 3 χτυπημένα
- αλευρι 125 γρ
- φρυγανιά 200 γρ τριμμένη
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Υλικά
Οι πατατοκεφτέδες είναι από τα πιο νόστιμα ορεκτικά, που μπορείτε να επιλέξετε για το γιορτινό τραπέζι σας. Οι καλεσμένοι σας σίγουρα θα ξετρελαθούν, αφού οι τραγανοί πατατοκεφτέδες έχουν πολλούς θαυμαστές και ελάχιστους εχθρούς!
Η σημερινή συνταγή για πατατοκεφτέδες είναι από τις πιο εύκολες και σίγουρα από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχουμε μοιραστεί μαζί σας. Είναι ιδανικό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι, για το Κυριακάτικο τραπέζι, μπορείτε να τους προσφέρετε σαν μεζέ για την μπύρα και φυσικά θα τους αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε ακόμα Αφράτοι πατατοκεφτέδες γεμιστοί με μανιτάρια και παρμεζάνα
Επίσης, μπορείτε να τους παρουσιάσετε σαν εναλλακτική λύση. Αντί δηλαδή για πατάτες φούρνου ή τηγανιτές μπορείτε να δώσετε στους καλεσμένους σας να απολαύσουν μερικούς πατατοκεφτέδες. Και πολύ πιο χορταστικοί είναι και ιδιαίτεροι και νόστιμοι. Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για νόστιμους πατατοκεφτέδες με τραγανή κρούστα
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πατάτες θα πρέπει να είναι κανονικού μεγέθους και να έχουν όλες το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους. Αφού βράσουν τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια τριμμένα, τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το τριμμένο κασέρι ή την τριμμένη φέτα και εάν θέλουμε και σκόρδο τριμμένο. Ζυμώνουμε τα υλικά μας όλα μαζί.
Παίρνουμε τρία μπολάκια και στο ένα βάζουμε τα αυγά χτυπημένα. Στο άλλο το αλεύρι και στο άλλο την φρυγανιά. Ξεκινάμε να πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες μας. Αφού τους δώσουμε σχήμα, τους βουτάμε πρώτα στο αυγό, μετά στο αλεύρι και στο τέλος στην φρυγανιά.
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο 100 γρ. ελαιόλαδου να ζεσταθούν. Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μας ανά τέσσερις για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και στο τέλος τους βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί. Οι πατατοκεφτέδες δεν πρέπει να ακουμπούν ο ένας στον άλλον.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή