Σουφλέ με ζυμαρικά – Η καλύτερη συνταγή! Είναι μία πεντανόστιμη συνταγή για σουφλέ με ζυμαρικά , με δύο είδους μπεσαμέλ που θα σας ξετρελάνει. Είναι υπέροχο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι ή ακόμη και σαν ορεκτικό.
- ταλιατελες 1 πακέτο (500 γρ.)
- μιξ τυριών 200 γρ. τριμμένα
- βουτυρο 1 κ.σ. φρέσκο σε μικρά κομματάκια
- παρμεζανα 3 κ.σ. τριμμένη
Υλικά
- βουτυρο 2 κ.σ. αγελάδας
- αλευρι 3 κ.σ.
- γάλα 500 ml φρέσκο πλήρες (ζεσταμένο)
- αλατι Λίγο
- πιπέρι Λίγο άσπρο
- μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 2 πρέζες τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
- γάλα 650 ml φρέσκο (πλήρες)
- κορν φλαουρ 3 κ.σ.
- αλατι λίγο
- πιπέρι λίγο άσπρο
Για την δεύτερη μπεσαμέλ
Δείτε ακόμα tiktok Pasta : Μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια στο φούρνο
Αυτό το σουφλέ με ζυμαρικά είναι ένα φαγητό που λιώνει στο στόμα και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να είναι τόσο νόστιμη συνταγή και να σε βάζει σε πειρασμό όμως είναι πολύ εύκολη στο να την φτιάξεις και δεν απαιτεί ακριβά υλικά. Εμείς την δοκιμάσαμε πρόσφατα και ξετρελαθήκαμε. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Ξεκινάμε με την μπεσαμέλ μας. Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει σε θερμοκρασία 4/10. Αφού λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να δέσει και να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Μόλις δέσει το βούτυρό μας μαζί με το αλεύρι, προσθέτουμε σιγά σιγά και το ζεστό γάλα για να ενσωματωθεί με το βούτυρο και το αλεύρι, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη και ανεβάζουμε λίγο την θερμοκρασία σε θερμοκρασία 6/10.
Καθώς προσθέτουμε το γάλα, η μπεσαμέλ θα αρχίσει να παίρνει όγκο και να γίνεται πιο κρεμώδης. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη μόλις πάρει βράση. Αποσύρουμε τότε από την φωτιά και την κρατάμε στην άκρη. Στην συνέχεια προχωράμε στην παρασκευή της δεύτερης μπεσαμέλ.
Εκτέλεση δεύτερης μπεσαμέλ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με 4-5 κ.σ. κρύο γάλα και ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε λίγο από το βραστό γάλα σιγά – σιγά στο μπολ, να δώσει θερμοκρασία, ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με τον αυγοδάρτη για να μην κάνει σβόλους. Κρατάμε την δεύτερη μπεσαμέλ στην άκρη. Συνεχίζουμε με τα ζυμαρικά.
Εκτέλεση για τα ζυμαρικά
Στην αρχή βράζουμε τα μακαρόνια για δύο λεπτά λιγότερο από όσο τα βράζουμε τις άλλες φορές. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε μέσα στο πυρίμαχο σκεύος μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να απλωθούν καλά.
Προσθέτουμε την δεύτερη μπεσαμέλ στα μακαρόνια και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να πάει παντού. Στο τέλος στρώνουμε στην επιφάνεια των μακαρονιών την κανονική μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Τοποθετούμε τα μακαρόνια στον φούρνο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, για 60 λεπτά ή να αποκτήσουν ένα ρόδινο χρώμα. Δεν πρέπει να ψηθούν παραπάνω όμως γιατί θα στεγνώσουν.
Tips για το σουφλέ με ζυμαρικά
Αν προτιμάμε φτιάχνω την κανονική μπεσαμέλ αντί της ψευτομπεσαμέλ. Το μιξ τυριών που χρησιμοποιήθηκε για την συγκεκριμένη συνταγή περιείχε gouda, emmental, edam, σκληρή μοτσαρέλα κ.α
Την συνταγή την είδαμε στο dailycious.gr
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα