Αγαπημένη συνταγή για ογκρατέν ζυμαρικών με λουκάνικο και μπεσαμέλ που λιώνει στο στόμα. Είναι ιδανικό φαγητό για συνοδευτικό στο Κυριακάτικο τραπέζι! Δοκιμάστε την!
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- σκορδο 1 σκελίδα λιωμένο
- λουκάνικο 2 χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
- ντοματα 2 κούπες χυμό φρέσκιας
- ελαιολαδο Κατά βούληση
Υλικά
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- γάλα 1 λίτρο
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση προαιρετικά
Για την μπεσαμέλ
Εκτέλεση για ογκρατέν ζυμαρικών
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν λίγο. Βάζουμε τον χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε την φωτιά ανακατευοντας διαρκώς την σάλτσα μας μέχρι να δέσει.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για πατάτες ογκρατεν με κρέμα γάλακτος & αλλαντικά απο τη Γκολφω Νικολού
Στην συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς χαμηλώνοντας την φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε το μείγμα μας ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα λείο μείγμα.
Αφού κατεβάσουμε την μπεσαμέλ από την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Επίσης, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Βράζουμε ένα πακέτο πένες ή οποίο άλλο ζυμαρικό θέλουμε σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα σουρώνουμε τα μακαρόνια μας.
Βάζουμε σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ λίγη από την σάλτσα χωρίς τα λουκάνικα. Από πάνω, στρώνουμε τα ζυμαρικά και απλώνουμε την υπόλοιπά σάλτσα μαζί με την λουκάνικα. Στην συνέχεια, ρίχνουμε την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Δείτε ακόμα Πατάτες ογκρατεν στο φούρνο με παρμεζάνα!
Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Eleni Petrakopoulou από την αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: Daddy-Cool.gr