Παγωτό μωσαϊκό : Θα γίνει το αγαπημένο σας!
- κρεμα γαλακτος 400 ml
- ζαχαρούχο γάλα 1
- γάλα εβαπορέ 150 ml
- κακαο 5 κ.σ γεμάτες άγλυκο
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- μπισκότα 1 1/2 πακέτο πτι- Μπερ
Υλικά
Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε μια εξαιρετική συνταγή για παγωτό – Μωσαϊκό. Είναι ένα παγωτό…σοκολατένια απόλαυση. Δοκιμάσαμε να το φτιάξουμε πρόσφατα και η αλήθεια είναι ότι μείναμε ενθουσιασμένοι. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Μπορεί ο Σεπτέμβρης να μπήκε στη ζωή μας και μαζί με αυτόν και το Φθινόπωρο, όμως οι θερμοκρασίες είναι ακόμη ιδιαίτερα ψηλές. Οπότε το Καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ κι εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να…φάμε το παγωτάκι μας!
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή που έχει το γιαούρτι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα κι έπειτα το εβαπορέ γάλα. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό Bueno
Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Κλείνουμε την συσκευή. Σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα με μια σπάτουλα. Βάζουμε μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και απλώνουμε το παγωτό.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για όλη την νύχτα. Ξεφορμάρουμε το παγωτό και το βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Εκτέλεση για το στόλισμα:
Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων 50 γρ. σοκολάτα υγείας μαζί με 3 κ.σ γάλα και 1 κ.σ λάδι σπορέλαιο. Γαρνίρουμε το γλυκό με το μείγμα από σοκολάτα και προσθέτουμε καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια