Συνταγή για παιδιά: Νηστίσιμα κεκάκια με αβοκάντο και πορτοκάλι. Ωραία ιδέα για παιδάκια με αλλεργίες στα γαλακτοκομικα και στο αυγό.
Υλικά
μερίδες:
40
1 ώριμο αβοκάντο
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1 & 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια – πορτοκάλι
2 κ. σ. κονιάκ
Προαιρετικά σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
(προαιρετικά) Τρούφα για πασπάλισμα
Οδηγίες
Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το καθαρισμένο αβοκάντο με τη μισή κούπα χυμό πορτοκάλι και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το πολτοποιημένο αβοκάντο με το χυμό, τη βανίλια και το κονιάκ.
Προσθέτουμε την κοσκινισμένη φαρίνα και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια ψησίματος και πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30-40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια