Σήμερα σας έχουμε συνταγή για παραδοσιακή σπιτική βυσσινάδα της γιαγιάς. Θυμάστε που πηγαίναμε στο σπίτι της γιαγιάς και μας κερνούσε τη βυσσινάδα,που την αραίωνε με νεράκι; Τι ωραία χρόνια !
Ευχαριστούμε την κυρία Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ για την υπέροχη συνταγή
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να βράζουμε τα βύσσινα με το νερό για περίπου 30 λεπτά.Μετά σουρώνουμε με το σουρωτήρι το οποίο το έχουμε βάλει μέσα σε μια κατσαρόλα με διπλό τούλι. Πατάμε με το εργαλείο του πουρέ να βγει όλο το ζουμί. Να μείνει μόνο το ζουμί.
Μετράω με μια κούπα το ζουμί όσες κούπες ζουμί τόσες κούπες ζάχαρη θα προσθέσουμε. Τέλος βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου να γίνει σαν σιρόπι. Πριν το σβήσουμε, ρίχνουμε το χυμό από μισό λεμόνι και 2 βανίλιες. Δεν βάζουμε το καπάκι επάνω στη κατσαρόλα όταν είναι ζεστό γιατί με τους υδρατμούς, μπορεί να μουχλιάσει. Βάζουμε μια πετσέτα κουζίνας πάνω στην κατσαρόλα ώσπου να κρυώσει. Όταν κρυώσει το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια γυάλινα και το συντηρούμε στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να πιούμε το αραιώνουμε μετά με νερό ή με ανθρακούχο νερό και σερβίρουμε.
Επιμέλεια συνταγής daddycoolcookingteam
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο