Συνταγή για πάστα σοκοφρέτα. Η πιο νόστιμη συνταγή για πάστα σοκοφρέτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Μία πανεύκολη συνταγή για πάστα σοκοφρέτα, με πραλίνα σοκοφρέτας, έναν απολαυστικό γλάσο σοκολάτας και φυσικά ένα αφράτο και σιροπιαστό παντεσπάνι.
- αυγα 9
- ζαχαρη 270 γρ
- αλατι 2 γρ
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 100 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- κακαο 50 γρ
- βουτυρο 40 γρ λιωμένο
Υλικά
- γκαρνί σκόνη σοκολάτας 2 φακ.
- γάλα 800ml
- κρέμα σοκοφρέτας 380γρ
Για την γέμιση
- κουβερτουρα 250 γρ.
- κρεμα γαλακτος 200ml
- μελι 1 κσ
Για τον γλάσο
Δείτε ακόμα Ατομικά παστάκια με σοκολάτα και καρύδα
Αυτές οι πεντανόστιμες πάστες σοκοφρέτας δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες των ζαχαροπλαστείων. Φτιάχνονται με πολύ απλά υλικά και προορίζονται για τους λάτρεις της σοκολάτας. Ιδανική επιλογή για γιορτές και γενέθλια τώρα που μένουμε σπίτι. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι για την πάστα σοκοφρέτα
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει το καθένα από δύο φορές. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία τρυπητή κουτάλα και στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε το παντεσπάνι μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις σε ένα τσέρκι 30×30. Βγαίνουν 3 παντεσπάνια για 30 πάστες περίπου.
Εκτέλεση για την γέμιση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την σκόνη γκαρνί, μαζί με το γάλα και την κρέμα σοκοφρέτας. Χτυπάμε το μείγμα μας για τρία λεπτά μέχρι να δέσει και να γίνει ομοιόμορφο.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και το κονιάκ. Βράζουμε το σιρόπι μας σε μέτρια φωτιά για δύο λεπτά και είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για το γλάσο για την πάστα σοκοφρέτα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την βράζουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και στο τέλος το μέλι. Όταν το γλάσο μας γίνει ομοιόμορφο και δέσει είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για την πάστα σοκοφρέτα
Αφού γίνει το παντεσπάνι μας παίρνουμε ένα σύρμα κοπής και προσεκτικά το κόβουμε σε τρία ομοιόμορφα, ξεχωριστά παντεσπάνια. Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι όπου μας είναι πιο εύκολο και το περνάμε με σιρόπι. Στην συνέχεια βάζουμε πάνω από το σιρόπι βάζουμε την γέμιση. Πάνω από την γέμιση τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι.
Και στο δεύτερο παντεσπάνι εφαρμόζουμε πρώτα το σιρόπι και στην συνέχεια την γέμιση. Στο τέλος βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι πάνω από την γέμιση. Βάζουμε και στο τρίτο παντεσπάνι σιρόπι, στην συνέχεια την γέμιση και τελειώνουμε βάζοντας από πάνω το γλάσο μας. Στολίζουμε με κομμάτια μπουένο, τριμμένο φουντούκι και κερασάκια γλασέ.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθούν τα υλικά του, το κόβουμε προσεκτικά σε πάστες στο μέγεθος της αρεσκείας μας.
Tips
Η κρέμα σοκοφρέτας είναι μία καινούρια πραλίνα της ΙΟΝ που μπορούμε να βρούμε σε όλα τα supermarket. Η σαντιγί είναι έτοιμη από το supermarket που την χτυπάμε με λίγο γάλα. Αν δεν έχουμε σύρμα κοπής μπορούμε να κόψουμε το παντεσπάνι με ένα μαχαίρι προσεκτικά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theodwra Kermeniwth
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr