Η αγαπημένες μας πατάτες, γιαχνί, με κόκκινη σάλτσα, μυρωδικά και κρεμμυδάκια! Συνταγή για πατάτες μπλουμ ή γιαχνί, όπως ακριβώς μας τις έφτιαχνε η μαμά! Παραδοσιακή μαμαδίστικη συνταγή για μαλακές και μελωμένες πατάτες στην κατσαρόλα!
- πατατες 5 μέτριες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- ελαιολαδο 2/3 κούπας
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- κανελά 1 ξύλο (ή ένα κοφτό κουτ. σκόνη)
- ζαχαρη 1 κοφτή κουτ.σ.
- πελτές ντομάτας 100 γρ.
- αλατι κατά βούληση
- πιπέρι 1 κουτ. γλ.
- ρίγανη λίγη
- νερό (να καλύπτονται οι πατάτες)
Υλικά
Εκτέλεση για για πατάτες μπλουμ ή αλλιώς γιαχνί:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα βάζουμε τις πατάτες να σοταριστούν κι αυτές μέχρι να αρχίσουν να γίνονται χρυσαφί.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να καλύπτονται οι πατάτες.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν, να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα τους. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με την κουτάλα και μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, κουνάμε μόνο κυκλικά την κατσαρόλα, για να έχουμε ένα ζουμερό αλλά χυλωμένο αποτέλεσμα. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε ζεστό, ανάλογα, πόσο μπλουμ τις θέλουμε.
φωτογραφία απο Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές