Συνταγή για πεντανόστιμες κιμαδόπιτες που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Υπέροχες κιμαδόπιτες που μπορείτε να τις απολαύσετε με το πρωινό σας ή σαν κολατσιό στην δουλειά! Οι κιμαδόπιτες είναι από τις αγαπημένες μας πίτες και ειδικά αυτές είναι απλά υπέροχες.
- γάλα 1 ποτήρι χλιαρό 200ml
- μαγιά 1 φακ.
- ελαιολαδο 1/2 φλ 100ml
- αυγα 1
- ζαχαρη 1 κ.γ
- αλατι 1 κ.γ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 κόκκινη 500 γρ
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- κρεμμυδι 2 ψιλοκομμένα
- σκορδο 1 σκ ψιλοκομμένη
- κρασι 1 κρασοπότηρο λευκό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κεφαλοτύρι 200γρ τριμμένο
- αυγα 1 κρόκος αραιωμένο με λίγο γάλα για το αλλειμα!
Για την γέμιση
Πεντανόστιμες, μαμαδίστικες και πολύ πολύ εύκολες όσων αφορά την παρασκευή τους. Πραγματικά αξίζει να τις δοκιμάσετε. Προτιμήστε τες στο παιδικό party ή στον γιορτινό σας μπουφέ! Είναι υπέροχες και είμαστε σίγουροι ότι θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει η ζύμη μας.
Δείτε ακόμα Κιμαδόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο, φέτα και πιπεριές
Εκτέλεση για την γέμιση
Τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνοντας να τσιγαριστούν μαζί. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε λίγη ώρα για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Όταν εξατμιστεί το αλκόολ προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του.
Σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Αφού γίνει χλιαρό προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Φτιάχνουμε τις κιμαδόπιτες. Τις αλείφουμε με το αυτό και το γάλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Η δόση αυτή βγάζει δέκα κιμαδόπιτες.
Tips
Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κιμά μπορούμε να κάνουμε γέμιση με ό,τι θέλουμε. Για παράδειγμα με λουκάνικο και κασέρι κάνουμε μία πολύ όμορφη γέμιση. Για να κάνουμε τις κιμαδόπιτες, ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε την γέμιση. Στην συνέχεια κλείνουμε.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 30/12/2024 ως 05/01/2025 για όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Δεν μπορώ να μείνω άλλο εδώ, δε με κρατάει τίποτα-Η Βασιλική σοκάρεται
- Grand Hotel : Η Κυβέλη διώχνει τον Δημήτρη από το ξενοδοχείο
- Δολοφονία 66χρονου Εύβοια: «Περνούσα με τα λεφτά του πατέρα μου» λέει ο γιος του
- Αγριεύει και άλλο ο καιρός : Πού και πότε θα χιονίσει