Close

Συνταγή για πεντανόστιμη πάστα ταψιού Black Forest

Συνταγή για πεντανόστιμη πάστα ταψιού Black Forest

Συνταγή για πεντανόστιμη πάστα ταψιού Black Forest! Μια υπέροχη πάστα ταψιού που θα κάνει τους καλεσμένους σας στα γενέθλιά σας να σας ρωτούν από ποιο ζαχαροπλαστείο την αγοράσατε. Είναι φυσικά πολύ καλύτερη από την αγοραστή και γεμάτη γλύκα.

Αυτή η πάστα ταψιού black forest είναι ιδανική για εκείνους κι εκείνες που αγαπούν την black forest. Μπορείτε να την φτιάξετε για τις γιορτινές μέρες του σπιτιού σας ή απλά επειδή σας έλειψε μία black forest. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για την σάλτσα βύσσινου

Στραγγίζουμε τα βύσσινα και κρατάμε λίγο σιρόπι, για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη και μόλις ζεσταθεί αρκετά το σιρόπι και έχει λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα και την εσάνς πικραμύγδαλου. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Δείτε ακόμα Το γλυκό που τρέλανε το facebook:Πάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Στην αρχή χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με μία πρέζα αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να αρχίσουν να κάνουν κορυφές. Τότε ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Την ζάχαρη πρέπει να την ρίξουμε βροχηδόν.

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ (αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει). Στο τέλος προσθέτουμε το σπορέλαιο. Λαδώνουμε ένα ταψί ή τσέρκι 25×30. Προσθέτουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Ωστόσο βράζουμε το σιρόπι μας, καθώς ψήνεται το παντεσπάνι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφού διαλυθεί η ζάχαρη και βράσει το σιρόπι, προσθέτουμε το κονιάκ.

Σιροπιάζουμε το καυτό παντεσπάνι με καυτό σιρόπι. Τότε το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε την σάλτσα βύσσινου πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι και συνεχίζουμε με την λευκή κρέμα.

Εκτέλεση για την λευκή κρέμα

Κρατάμε λίγη κρέμα γάλακτος από την συνολική κρέμα γάλακτος της συνταγής και την υπόλοιπη την χτυπάμε σε σαντιγί μαζί με το τυρί κρέμα και την άχνη. Την κρέμα γάλακτος που κρατήσαμε, θα την βάλουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι θα την βάλουμε να κάψει.

Ωστόσο θα μουλιάσουμε και τις ζελατίνες μας σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, στραγγίζουμε καλά και τις ανακατεύουμε μέσα στην καυτή κρέμα γάλακτος για να διαλυθεί. Έπειτα προσθέτουμε και την λευκή σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε καλά για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού έχει πέσει η θερμοκρασία, την ενσωματώνουμε μέσα στην σαντιγί με μία σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Προσθέτουμε την κρέμα μας πάνω στο γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό μας. Το ιδανικό θα ήταν για όλη την νύχτα.

Εκτέλεση για την γκανάζ

Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το μέλι και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα την σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνω λείο. Προσθέτουμε την γκανάζ στο παγωμένο γλυκό μας. Αφήνουμε να παγώσει και πάλι και στολίζουμε με αγριοκέρασα και τριμμένη λευκή σοκολάτα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον στολισμό μαυροκέρασα αμαρένα τα οποία μπορούμε να τα πάρουμε από το ζαχαροπλαστείο.

Συνταγή για πάστα ταψιού Black Forest

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr