Οι κεφτέδες είναι ένα αγαπημένο φαγητό για την ελληνική οικογένεια. Τους κάνουμε πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα και μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Αυτή η παραλλαγή κεφτέδων φαίνεται πως θα γίνει η νέα μας αγαπημένη συνταγή. Λεμονάτοι, νόστιμοι κεφτέδες για να απογειώσετε το τραπέζι σας την Κυριακή! Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ψωμί, το αυγό, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο σε ένα μπολ και πλάθουμε τα υλικά μας καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα.
Στη συνέχεια αφήνουμε τον κιμά να “ξεκουραστεί” για 2 ώρες στο ψυγείο, αφού καλύψουμε το μπολ με μια μεμβράνη. Αφού περάσουν οι 2 ώρες πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
Δείτε ακόμα Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι που περίσσεψε από το τηγάνισμα (αφού τα σουρώσουμε) με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Στύβουμε 2 λεμόνια και τα αυγοκόβουμε με ένα αυγό.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Ρουλα Λυρου στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές