Οι κεφτέδες είναι ένα αγαπημένο φαγητό για την ελληνική οικογένεια. Τους κάνουμε πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα και μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Αυτή η παραλλαγή κεφτέδων φαίνεται πως θα γίνει η νέα μας αγαπημένη συνταγή. Λεμονάτοι, νόστιμοι κεφτέδες για να απογειώσετε το τραπέζι σας την Κυριακή! Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ψωμί, το αυγό, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο σε ένα μπολ και πλάθουμε τα υλικά μας καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα.
Στη συνέχεια αφήνουμε τον κιμά να “ξεκουραστεί” για 2 ώρες στο ψυγείο, αφού καλύψουμε το μπολ με μια μεμβράνη. Αφού περάσουν οι 2 ώρες πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
Δείτε ακόμα Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι που περίσσεψε από το τηγάνισμα (αφού τα σουρώσουμε) με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Στύβουμε 2 λεμόνια και τα αυγοκόβουμε με ένα αυγό.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Ρουλα Λυρου στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους