Συνταγή για πικάντικο τζατζίκι. Η καλύτερη που θα βρείτε.Τώρα που ήρθαν οι γιορτές και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ξεκινά να στρώνεται, το τζατζίκι δεν πρέπει να λείπει από αυτό. Το τζατζίκι είναι η αγαπημένη σως των Ελλήνων και σίγουρα όσα χρόνια κι αν περάσουν θα έχει την τιμητική του στα ελληνικά τραπέζια.
Το τζατζίκι αυτής της συνταγής όμως είναι το κάτι άλλο γι’ αυτούς που αγαπούν τις έντονες γεύσεις. Είναι πικάντικο και μπορεί να συνοδεύσει τα κρεατικά ή τις τηγανιτές πατάτες σας.
Δείτε ακόμα Πολτός σκόρδου με αρωματικά και plus ένα μυστικό
Δεν χρειάζεται να φοβάστε για την μυρωδιά. Όλοι στο τραπέζι θα φάνε από αυτό το τζατζίκι κι έτσι η μυρωδιά δεν θα κακοφαίνεται σε κανένα! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για πικάντικο τζατζίκι:
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο και το σκόρδο και πολτοποιούμε το σκόρδο μας. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε το γιαούρτι. το αγγούρι ψιλοκομμένο, το μείγμα του σκόρδου από το μπλέντερ, το ξύδι και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά μέχρι το τζατζίκι μας να ομογενοποιηθεί. Έπειτα, βάζουμε το τζατζίκι για μία ώρα στο ψυγείο.
Tips για πικάντικο τζατζίκι
Αν θέλουμε βάζουμε παραπάνω αγγούρι. Το γιαούρτι είναι προτιμότερο να είναι χύμα.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Τζωρτζίνα Κκτ
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr