Πίτες λαχανικών με πιπεριές χρωματιστές σαν τηγανόψωμα. Η καλύτερη συνταγή για πίτες λαχανικών από το Live Kitchen και τον Παναγιώτη Παπαδάκη.Είναι απλές υπέροχες πίτες λαχανικών που μπορούμε να τις απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένες μας άνθρωποι. Είναι μία υπέροχη και υγιεινή συνταγή για πίτες λαχανικών για να τις απολαύσουμε όλες τις ώρες της ημέρας.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γρ
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
- νερό 100 γρ
- αυγα 1 μεσαίο
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- μπέικιν πάουντερ 20 γρ
- σοδα 1 κτγ μαγειρική
- αλατι 1 κτσ
- ελαιολαδο 20 μλ εξαιρετικό παρθένο βιολογικό
Υλικά
Μπορούμε να τις φάμε σαν πρωινό, να συνοδεύσουμε το μεσημεριανό μας ή και σαν βραδινό. Είναι χορτοφαγικές πίτες γιατί περιέχουν γιαούρτι, οπότε δεν είναι κατάλληλες για vegans. Παρόλα αυτά, αν σας αρέσουν οι πρωτότυπες συνταγές και θέλετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν λαχανικά, αυτή η συνταγή για πίτες λαχανικών, είναι μία πολύ καλή λύση.
Δείτε ακόμα Εύκολες πίτες με πιπεριές και γιαούρτι χωρίς φούρνο!
Είναι αρκετές υγιεινές και μπορούν να απογειώσουν το τραπέζι αλλά και την γεύση σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής:
INGREDIENTS
550 g all purpose flour
200 g yoghurt
100 g water
1 medium egg
2 green onions
1 red pepper
1 green pepper
20 g baking powder
1 tsp baking soda
1 tbsp salt
20 ml extra virgin olive oil bio
GERMAN
Zutaten
550 g Allzweckmehl
200 g Joghurt
100 g Wasser
1 mittleres Ei
2 Frühlingszwiebeln
1 roter Pfeffer
1 grüner Pfeffer
20 g Backpulver
1 TL Backpulver
1 EL Salz
20 ml natives Olivenöl extra bio
Εκτέλεση για τις πίτες λαχανικών
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το νερό, το αυγό, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μια κόκκινη μια πράσινη πιπεριά και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το μπέικεν, το αλάτι ,την μαγειρική σόδα και το αλεύρι Γ.Ο.Χ.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη και ρίχνουμε 20 μλ από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο . Μόλις γίνει ζύμη χωρίς να περιμένουμε κόβουμε την ζύμη σε 8 κομμάτια και καλύπτουμε τα κομμάτια με μεμβράνη. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και ανοίγουμε με τον πλάστη.
Με την βοήθεια ενός κουπάτ ή αν δεν έχουμε ενός μπολ κόβουμε τις πιτούλες σε στρόγγυλο σχήμα. Στην συνέχεια αφού τις έχουμε φτιάξει όλες σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά αλείφουμε τις πίτες με παρθένο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε .
Μόλις ψηθούν είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας. Μια υπέροχη συνταγή για όλες τις ώρες της μέρας που θα σας ενθουσιάσει. Καλή σας επιτυχία!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr