Συνταγή για pizza λες και είναι από πιτσαρία. Μια σπιτική πίτσα με αφράτο ζυμάρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αγοραστή!
- νερό 1 ποτήρι χλιαρό
- ξερή μαγιά 1
- ζαχαρη 1 κουταλάκι
- αλατι 1 κουταλάκι
- ελαιολαδο 1 κουταλιά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια
Υλικά
- γκούντα 450-500 γραμμάρια τριμμένο
- γαλοπουλα 10-15 φέτες
- πιπεριά 1 πράσινη
- μανιταρια 1 κονσέρβα
- σάλτσα ντομάτας 350-400 γραμμάρια
Για την γέμιση
Σε μικρούς και μεγάλους αρέσει η πίτσα και μάλιστα τα αγγελούδια μας πολύ συχνά μας ζητούν πίτσα και για το σχολείο και για την παραλία και για το πάρτι τους. Αν λοιπόν έχετε πεθυμήσει μία πίτσα τότε εμείς σας βρήκαμε την πιο λαχταριστή συνταγή για πίτσα.
Συνταγή για pizza λες και είναι από πιτσαρία που αποτελείται από απλά και λίγα υλικά και με μία γέμιση της αρεσκείας μας. Εμείς βάλαμε σάλτσα ντομάτας, γκούντα, πιπεριές, μανιτάρια και γαλοπούλα γιατί είμαστε του κλασικού και προτιμούμε την γαλοπούλα από τα άλλα αλλαντικά για τα παιδιά. Εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Συνταγή για pizza λες και είναι από πιτσαρία
Εκτέλεση για την συνταγή για σπιτική πίτσα με αφράτη ζύμη
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό, την ξερή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και ξεκινάμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ταυτόχρονα δουλεύουμε το μείγμα μας, αρχικά με ένα κουτάλι και στην συνέχεια με τα χέρια.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια όσο την ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά δυνατά και αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε τετράγωνο ή στρογγυλό φύλλο για πίτσα. Μεταφέρουμε το φύλλο για πίτσα σε μία λαδόκολλα.
Από πάνω στρώνουμε την σάλτσα ντομάτας. Πάνω από την σάλτσα ντομάτας βάζουμε την τριμμένη γκούντα. Προσθέτουμε την γαλοπούλα κομμένη σε φέτες, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας.
Δείτε ακόμα Ζύμη για πίτσα με 2 υλικά Του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Βάζουμε το ταψί άδειο και ανάποδα στον φούρνο, στους 250 βαθμούς Κελσίου για να κάψει. Βάζουμε προσεκτικά πάνω στο καυτό ταψί την πίτσα και ακουμπάμε το ταψί κάτω, στον πάτο της κουζίνας.
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά, ανάλογα και το πάχος που έχει το ζυμάρι μας. Μόλις γίνει την κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Tips για την συνταγή για σπιτική πίτσα με αφράτη ζύμη
Οι δοσολογίες στα υλικά της γέμισης αλλά και η ίδια η γέμιση μπορεί να αλλάξει ανάλογα τα γούστα μας. Ο χρόνος ψησίματος διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά. Το ταψί το βάζουμε ανάποδα γιατί είναι σαν να φτιάχνουμε την πίτσα σε ξυλόφουρνο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα μανιτάρια ή σπιτική σάλτσα ντομάτας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Εύη εύη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή