Close
συνταγή-για-πολύσπορο-ψωμί του τοστ-

Συνταγή για σπιτικό πολύσπορο ψωμί του τοστ, σκέτος αφρός χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που το καθιστά ιδανικό για παιδιά  από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

 

Ψωμί από κόκκινες φακές

 

Ένα τοστάκι είναι το πιο εύκολο γεύμα για μικρούς και μεγάλους. Χορταστικό, γρήγορο και πεντανόστιμο που μπορείτε να το εμπλουτίσετε με ό,τι υλικά αγαπάτε. Αν θέλετε λοιπόν να απολαύσετε το πιο νόστιμο και αφράτο τοστ, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το σπιτικό ψωμί του τοστ, πολύσπορο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης για τοστ:

συνταγή-για-πολύσπορο-ψωμί του τοστ-

INGREDIENTS

500 g bio rye wholemeal flour (3,5 cups)
300 g lukewarm water (1 cup and 1/4)
9 g dry yeast
1 tbsp bio maple syrup
2 tbsp bio extra virgin olive oil
1 tsp salt
1 tbsp bio brown flaxseeds
1 tbsp bio pumpkin seeds
———————-
20×11 cm

GERMAN

ZUTATEN

500 g Bio-Roggenvollkornmehl (3,5 Tassen)
300 g lauwarmes Wasser (1 Tasse und 1/4)
9 g Trockenhefe
1 EL Bio-Ahornsirup
2 EL Bio-Olivenöl extra vergine
1 TL Salz
1 EL braune Bio-Leinsamen
1 EL Bio-Kürbiskerne
———————-
20×11 cm

5′ Χρόνος Εκτέλεσης

1-2 ώρες Χρόνος Αναμονής

50′-55′ Χρόνος Ψησίματος

1 Ψωμί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, το σιρόπι σφενδάμου, την μισή ποσότητα από το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Κάνουμε στόφα τον φούρνο τον ανοίγουμε στις αντιστάσεις στους 100 c για 1 λεπτό ,τον κλείνουμε και έπειτα βάζουμε μέσα το μείγμα ψωμιού μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

συνταγή-για-πολύσπορο-ψωμί του τοστ-

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το ελαιόλαδο, το αλάτι ,το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κάνουμε ξανά τον φούρνο στόφα με την ίδια διαδικασία και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη και πασπαλίζουμε λιναρόσπορο και κολοκυθόσπορο πάνω σε όλη την επιφάνεια. Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας να κολλήσει καλά και έπειτα κλείνουμε την ζύμη και από τις δυο πλευρές.

συνταγή-για-πολύσπορο-ψωμί του τοστ-

Ψωμί ζυμωτό για κατάψυξη

 

Ρολάρουμε την ζύμη και την πλάθουμε ελαφρώς λαδώνοντας τα χέρια μας.
Την βάζουμε σε μια λαδωμένη φόρμα 20χ11 εκατοστών σκεπασμένη με μεμβράνη και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Αφαιρούμε την μεμβράνη και την αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

συνταγή-για-πολύσπορο-ψωμί του τοστ-

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε. Το ψωμί είναι έτοιμο να το απολαύσετε!! Το πιο νόστιμο και αφράτο πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης!! Καλή σας επιτυχία!!

συνταγή-για-πολύσπορο-ψωμί του τοστ-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr