Συνταγή για πραλίνα Kinder Bueno. Μία υπέροχη συνταγή από τον Δημήτρη Μιχαϊλίδη για πραλίνα Kinder Bueno που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσο στα γλυκά μας όσο και να την απολαύσουμε ωμή με ψωμί ή φρυγανιές.
- φουντουκι 150 γρ. καβουρδισμένα, χωρίς τη φλούδα
- ηλιέλαιο 165 ml
- ζάχαρη άχνη 55 γρ.
- αλατι 1 πρέζα
- λευκή σοκολάτα 200 γρ.
Υλικά
Δείτε ακόμα Τούρτα πραλίνα με παντεσπάνι στο τηγάνι από το Live Kitchen (video)
Η πραλίνα Kinder Bueno είναι πεντανόστιμη και αποτελεί την αγαπημένη πραλίνα μικρών και μεγάλων. Είναι απλά υπέροχη και τώρα μπορούμε να την απολαύσουμε στο σπίτι μας και να την φτιάξουμε με τα χεράκια μας χωρίς κόπο και περιττά έξοδα. Είναι απλά υπέροχη. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για συνταγή για πραλίνα Kinder Bueno
Στην αρχή ρίχνουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν τελείως τα φουντούκια. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου δύο λεπτά.
Καθώς χτυπάμε το μείγμα, λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα. Σταματάμε το χτύπημα στο μπλέντερ, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σφίξει.
Tips για την πραλίνα Kinder Bueno
Αν μας σφίξει αρκετά η πραλίνα Kinder Bueno την λιώνουμε λίγο στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Μπορούμε να την διατηρήσουμε εκτός ψυγείου για περίπου 10 μέρες. Ανακατεύουμε σαντιγί μαζί με την συγκεκριμένη πραλίνα για να φτιάξουμε μους μπουένο αλλά την τρώμε και με το ψωμί, τις κρέμες ή τα pancakes.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr