Συνταγή για ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος light. Ένα λαχταριστό πιάτο που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
- ψαρονέφρι 1 κιλό (2 κομμάτια περίπου) κομμένο σε μέτριες ροδέλες
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό , ψιλοκομμένο στο μούλτι
- σκορδο 1 μεγάλη σκελίδα στο μούλτι
- μανιταρια 150 γρ. λευκά μικρά ολόκληρα
- πιπεριά 1/2 κόκκινη και 1/2 κίτρινη σε μακρόστενα κομμάτια
- ντοματίνια Λίγα cherry
- κρασι 150 ml λευκό
- μουσταρδα 1 ½ κ.σ
- μελι 1 κ.σ
- θυμάρι 1 κ. γλυκού ξερό, τριμμένο
- θυμάρι Λίγο φρέσκο
- δενδρολίβανο Κατά βούληση φρέσκο
- ελαιολαδο 3 κ.σ
- κρέμα γάλακτος λάιτ 1 μικρό κουτί
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση φρεσκοτριμμένο
- κουρκουμας Λίγο
- σαφράν Λίγο (κρόκο Κοζάνης)
Υλικά
Το ψαρονέφρι είναι το καλύτερο κομμάτι του χοιρινού κρέατος και αυτό είναι γνωστό. Παρόλα αυτά, λίγες νοικοκυρές το επιλέγουν, διότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι κρέατος και το παραμικρό λάθος, μπορεί να το κάνει να χάσει την τρυφερότητα και την νοστιμιά του.
Αν όμως ξέρεις να το μαγειρεύεις, το ψαρονέφρι γρήγορα θα αντικαταστήσει οποιοδήποτε άλλο σημείο του χοιρινού, που μέχρι χθες συνήθιζες να τρως. Σήμερα λοιπόν θα μαγειρέψουμε ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος light!
Μπορεί να κάνουμε μια μικρή παρασπονδία, όμως αυτή η παρασπονδία θα είναι πολύ μικρή, αφού η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσουμε δεν θα έχει λιπαρά! Στην συνταγή που θα σας περιγράψουμε παρακάτω, υπάρχει ο τρόπος που θα κάνει το ψαρονέφρι σας να μαγειρευτεί σωστά.
Δείτε ακόμα Ψαρονέφρι στη λαδόκολλα γεμιστό με τυρί μπέικον και μανιτάρια
Είναι ένα ιδανικό πιάτο, για το Κυριακάτικο τραπέζι που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι μπασμάτι άγριο ή πατάτες φούρνου ή ακόμη και πατάτες τηγανιτές. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές σε δυνατή προς μέτρια φωτιά.
Όταν αρχίσουν να ροδίζουν ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σοτάρουμε καλά τα υλικά μας για δύο λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την μουστάρδα. Ρίχνουμε το πιπέρι, το θυμάρι, το σαφράν, τα ντοματίνια και τον κουρκουμά.
Ψήνουμε για λίγο και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά για 7 με 8 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε την φωτιά, έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας. Συνοδεύουμε με άγριο ρύζι μπασμάτι ή πουρέ πατάτες.
Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα στο Facebook Helena’s Greek cooking
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές