Συνταγή για σαλάτα του σεφ με χειροποίητη μαγιονέζα. Μέσα σε καλάθι σαν φωλιά, φτιαγμένο από μαροκινό τραγανό φύλλο feuille de brick! Υπέροχη σαλάτα του Σεφ με σπιτική χειροποίητη μαγιονέζα φτιαγμένη από αυγό, μουστάρδα, σπορέλαιο και αλάτι. Τρία μόνο υλικά για την πιο νόστιμη μαγιονέζα που έχετε φάει ποτέ! Καλύτερη και από την αγοραστή.
- μαρούλι Κατά βούληση μιξ
- αυγα 2
- αγγούρι 1
- ζαμπόν 5 Φέτες
- ρεγκάτο 150γρ τριμμένο
- ντοματίνια Κατά βούληση
Υλικά
- καλαμποκέλαιο 660γρ
- αυγα 2 Κρόκους
- μουσταρδα 3κ.σ
- αλατι 1κ.γ
Για την μαγιονέζα
- νερό 320γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 160γρ
- αλατι 1κ.γ
- σπορέλαιο 150-200ml για το άλειμμα των φύλλων
Για την φωλιά από μαροκινά φύλλα feuille de brick
Αυτή η σαλάτα του Σεφ είναι φτιαγμένη μέσα σε φωλιά φτιαγμένη από μαροκινό φύλλο Feuille De Brick! Ένα πανεύκολο και αξεπέραστο φύλλο σε γεύση που θα απογειώσει ακόμη περισσότερο την σαλάτα του σεφ! Το μιξ μαρουλιών, το αγγουράκι, το ζαμπόν, το τριμμένο ρεγκάτο και μερικά ακόμη υλικά κάνουν αυτή την σαλάτα αξεπέρστη.
Παρακάτω θα δούμε μαζί την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την μαγιονέζα
Σε ένα μπολ βάζουμε δύο κρόκους αυγού και τρεις κουταλιές μουστάρδα. Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με την μουστάρδα και χτυπάμε καλά την μουστάρδα και τους κρόκους για να αφρατέψουν. Χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το σπορέλαιο και το αλάτι.
Δείτε ακόμα Σαλάτα του Σέφ με υπέροχο dressing
Βάζουμε λοιπόν λίγο λίγο το σπορέλαιο και χτυπάμε με το μίξερ. Αυτή η διαδικασία θέλει περίπου 10 λεπτά. Αυτή η μαγιονέζα διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα.
Εκτέλεση για την φωλιά
Την φωλιά την φτιάχνουμε, με φύλλο μαροκινό Feuille De Brick. Για το μαροκινό φύλλο θέλουμε αναγκαστικά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε αλεύρι, νερό και αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πολύ ωραίος χυλός.
Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι πάνω στη φωτιά. Το μάτι της κουζίνας το έχουμε ανάψει στην πιο υψηλή θερμοκρασία. Με ένα πινέλο παίρνουμε λίγο από τον χυλό και το αλείφουμε πάνω στο αντικολλητικό τηγάνι. Στρώνουμε καλά το φύλλο γιατί δεν το θέλουμε παχύ.
Με μία σπάτουλα, παίρνουμε το φύλλο μας και το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Με το που βγάλουμε το φύλλο από το τηγάνι αλείφουμε με πολύ σπορέλαιο το φύλλο μας, για να μείνει τραγανό.
Με το που ετοιμάσουμε το φύλλο το βάζουμε πάνω σε μία ανάποδη φόρμα για κέικ έτσι ώστε να πάρει το σχήμα της φωλιάς και το ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Η εκτέλεση του φύλλου υπάρχει αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Εκτέλεση για το στήσιμο της σαλάτας του Σεφ:
Πάνω στην φωλιά από φύλλο μαροκινό, βάζουμε το μιξ μαρουλιών, το ζαμπόν, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα βρασμένα αυγά σε ροδέλες, το πιπέρι, το ρεγκάτο τριμμένο και την μαγιονέζα. Πάνω από την μαγιονέζα βάζουμε επιπλέον αυγό βραστό, πιπέρι, λίγο ακόμη αγγούρι και λίγο επιπλέον τυρί ρεγκάτο.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Tips
Το ωμό αυγό που υπάρχει στην μαγιονέζα δεν είναι επικίνδυνο διότι το αυγό ψήνεται από την μαγιονέζα. Η παραδοσιακή συνταγή για σαλάτα του σεφ, περιλαμβάνει μέσα στην μαγιονέζα και κέτσαπ. Αν θέλουμε λοιπόν προσθέτουμε και κέτσαπ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια