Συνταγή για μεσογειακά τυροπιτάκια στο σχολείο. Αφράτα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη κουρού, γεμισμένα με φέτα, τυρί κρέμα, ντομάτα και ελιές! Μπορείτε να τα φτιάξετε και σε μεγαλύτερο μέγεθος, για τυροπιτάκια γίγας. Υπέροχα μεσογειακά τυροπιτάκια για το ταπεράκι στο ολοήμερο αλλά και για το σχολικό κολατσιό, που μπορούν να τα φτιάξουν και οι πολυάσχολες μανούλες! Μία συνταγή της φίλης μας Konstantina’s Kitchen που έχει σίγουρη επιτυχία και οικονομικά υλικά!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 400 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 300 γραμμάρια
- ελαιολαδο 100 ml
- βουτυρο 100 γραμμάρια λιωμένο
- αυγα 1 μεσαίο
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Μαλακά τυροπιτάκια με φέτα και δυόσμο
Τα παιδιά σας ζητάνε τυροπιτάκια αλλά βαρέθηκαν να τρώνε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια; Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα αφράτα μεσογειακά τυροπιτάκια με ζύμη κουρού, φτιαγμένη από τα χεράκια μας και γεμισμένα, με φέτα, ντομάτα, ελιές και μερικά ακόμη απλά υλικά. Τα παιδιά θα χορτάσουν και θα τα απολαύσουν πολύ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μεσογειακά τυροπιτάκια:
Ingredients for the dough:
400 gr. self raising flour
300 gr. greek yogurt
100 ml olive oil
100 gr. melted butter
1 medium egg
1/2 tsp. salt
1 egg for the spread
some sesame seeds (optional)
For the filling:
150 gr. feta cheese
150 gr. cream cheese
1 medium tomato
1 tbsp sliced olives
1/2 tsp. thyme
2 tbsp olive oil
some water
Εκτέλεση για τα μεσογειακά τυροπιτάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο τη ζύμη για 1 ώρα περίπου.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα, το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο και λίγο νεράκι ίσα ίσα να γίνει το μείγμα πιο απαλό για να μπορούμε να το ανακατέψουμε. Αφού ανακατέψουμε και ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια και τα υγρά της.
Επίσης προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τοποθετούμε στον αλευρωμένο πάγκο την ζύμη. Την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια γίγας για κολατσιό στο σχολείο
Κάθε κομμάτι το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα περίπου 15 εκατοστά. Βάζουμε από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε φυλλαράκι. Κλείνουμε και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά περίπου.
Δείτε την συνταγή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή