Αφράτα λουκανικοπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Είναι υπέροχα και για το παιδικό πάρτι.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια του νερού χλιαρό
- ελαιολαδο 1 ποτήρι του νερού
- αυγα 1
- ασπραδια 1
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
Υλικά
- λουκάνικο 50 περίπου μίνι
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Η μέρα για να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία πλησιάζει και ήδη έχουμε ξεκινήσει να ψάχνουμε εύκολες και οικονομικές συνταγές για το ταπεράκι του σχολείου τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Θα φτιάξουμε αφράτα λουκανικοπιτάκια με σπιτική ζύμη και σχήμα κρουασάν που είναι η τέλεια συνταγή για σχολείο.
Δείτε ακόμα Στρογγυλά λουκανικοπιτάκια με κεφαλοτύρι στο λεπτό!
Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να πλάσετε τα λουκανικοπιτάκια σε όποιο σχέδιο θέλετε, αλλά εμείς σας έχουμε αναλυτικά την διαδικασία για να τους δώσετε σχήμα κρουασανάκι στην εκτέλεση. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν ενώ μπορείτε να τα αλείψετε στη γέμιση και με λίγη μουστάρδα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα λουκανικοπιτάκια:
Εκτέλεση για τα αφράτα λουκανικοπιτάκια
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το ελαιόλαδο, το ολόκληρο αυγό, το ασπράδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την ξερή μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε σε μία αφράτη ζύμη.
Μόλις η ζύμη μας ζυμωθεί καλά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Έπειτα την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο με πλάστη, σε αλευρωμένο πάγκο. Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε ίσα τρίγωνα κομμάτια σαν πίτσα. Γεμίζουμε το κάθε τρίγωνο με ένα λουκανικάκι και ρολάρουμε.
Δείτε ακόμα Αφράτα λουκανικοπιτάκια με μουστάρδα
Βάζουμε τα λουκανικοπιτάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού που τον έχουμε ανακατέψει με το στραγγιστό γιαούρτι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα λουκανικοπιτάκια
Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε σπορέλαιο. Αν αφήσουμε τα λουκανικοπιτάκια να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος είτε μιλάμε για την ζύμη, είτε για τα λουκανικοπιτάκια, μπορεί να χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να φουσκώσουν.
Από το κάθε φύλλο μπορούν να βγουν και 8 και 12 τρίγωνα. Αν τα σκεπάσετε με σελοφάν ή το καπάκι από ένα τάπερ θα μείνουν αφράτα μέχρι την επόμενη μέρα. Μπορούμε να τα βάλουμε άψητα στην κατάψυξη. Βγήκαν περίπου 50 τεμάχια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Koukoudi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή