Τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης με αφράτη ψίχα, χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι για τα παιδάκια μας στο σχολείο, για κάθε περίοδο νηστείας αλλά και για το κολατσιό των μεγάλων.
- νερό 400 γραμμάρια
- αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- ξερή μαγιά 8 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 720 γραμμάρια
- ελαιολαδο 30 γραμμάρια
Υλικά
- σουσαμι 200 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι το απόλυτο πρωινό για μικρούς και μεγάλους. Αυτή η απαλή γλυκιά γεύση σε συνδυασμό με το μπόλικο σουσάμι και την τραγανή κόρα, κάνει τα κουλούρια Θεσσαλονίκης λαχταριστά. Σήμερα όμως θα φτιάξουμε τα πιο τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης.
Η παραδοσιακή συνταγή βλέπετε, θέλει τα κουλούρια Θεσσαλονίκης να τα βουτάμε σε ζαχαρόνερο για να αποκτήσουν αυτήν την διακριτική γλυκιά γεύση. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης όμως μας δείχνει μία νηστίσιμη και υγιεινή συνταγή χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι για τα πιο τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης .
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης:
Ingredients
400 g water
1,5 tsp salt
1 tbsp sugar
8 g dry yeast
720 g all purpose flour
30 g olive oil
200 g water+1 tbsp honey
200 g sesame
GERMAN
Zutaten
400 g Wasser
1,5 TL Salz
1 EL Zucker
8 g Trockenhefe
720 g Allzweckmehl
30 g Olivenöl
200 g Wasser + 1 EL Honig
200 g Sesam
Εκτέλεση για τα τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε 400 γραμμάρια χλιαρό νερό. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με την μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ με μια διαφανής μεμβράνη. Στην συνέχεια ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στους 50 c και αφού περάσει το 1 λεπτό κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αφού διπλασιαστεί η ζύμη την αφήνουμε στον πάγκο και μετράμε 100 γραμμάρια ζύμη για να πλάσουμε το κάθε κουλούρι(11 κουλούρια βγαίνουν).Στην συνέχεια μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 γραμμάρια νερό μαζί με 1κτσ μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το μέλι.
Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης
Μετά βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό με το μέλι και στην συνέχεια μέσα σε μπόλικο σουσάμι. Τα ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. Τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν θα ξαναγοράσετε ποτέ σας κουλούρια γιατί θα τα λατρέψετε!!! Καλή σας επιτυχία.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή