Συνταγή για αφράτες ατομικές στριφτές ζαμπονοτυρόπιτες με ζύμη γιαουρτιού ιδανικές για σχολικό κολατσιό. Με μια ψωμένια ζύμη αφρό που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε με ότι γέμιση θέλουμε
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 16 γραμμάρια
- αλατι 10 γραμμάρια
- ζαχαρη 10 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 150 ml
- Γάλα φρέσκο 250 ml χλιαρό
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 1
Υλικά
- μιξ τυριών 400 γραμμάρια που λιώνουν, τριμμένα
- ζαμπόν 200 γραμμάρια κομμένο σε μικρά κομμάτια
- μπεικον 150 γραμμάρια κομμένο σε μικρά κομμάτια
Για την Γέμιση
- ασπραδια 1
- Γάλα φρέσκο 30 ml
- αλατι 1 πρέζα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Ατομικές ζαμπονοτυρόπιτες με σφολιάτα
Αν θέλετε μία συνταγή για την δουλειά, το σχολείο, την εκδρομή ή οποιαδήποτε άλλη περίσταση αυτές οι ζαμπονοτυρόπιτες από τον Γιώργο Ζώλη είναι για εσάς. Υπέροχες ζαμπονοτυρόπιτες με αφράτη ζυμη που δεν κάνει ψίχουλα και μία γέμιση που λιώνει στο στόμα. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ζαμπονοτυρόπιτες με ζύμη γιαουρτιού:
Μερίδες 12πίτες
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά
Θερμίδες 300 kcal
Συνολικός χρόνος 55 λεπτά
Συνταγή για τις Ζαμπονοτυρόπιτες με ζύμη γιαουρτιού
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την γέμιση. Βάζουμε σε ένα μπολ το μιξ τυριών, το ζαμπόν και το μπέικον και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την ξερή μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό και τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε καλά.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνεχώς. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας και βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ. Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Έπειτα την χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμη σε μπαστούνι και αφήνουμε τα μπαστούνια στην άκρη για λίγο να ξεκουραστούν. Με τα χέρια μας ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης πατώντας την να γίνει επίπεδη.
Δείτε ακόμα Εύκολη φουσκωτή ζαμπονοτυρόπιτα
Προσθέτουμε λίγο από την γέμιση πάνω στη ζύμη, τυλίγουμε και κλείνουμε. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολάκι σαν σαλιγκάρι και τοποθετούμε την άκρη της από κάτω. Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους και τις αφήνουμε στην άκρη για περίπου 25 λεπτά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ασπράδι, το φρέσκο γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πίτες με το μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Δείτε την συνταγή αναλυτικά παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι