Εύκολη, σιροπιαστή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Μια πεντανόστιμη συνταγή για σιροπιαστή γαλατόπιτα, αρωματική με σιμιγδάλι και λεμόνι ή πορτοκάλι. Είναι τόσο νόστιμη που σίγουρα όταν την δοκιμάσετε θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές για γαλατόπιτα.
Η γαλατόπιτα χωρίς φύλλο είναι ένα γλυκό που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά. Είναι ιδανική για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις μιας και είναι ένα ελαφρύ γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί σαν επιδόρπιο μετά από κάθε γεύμα.
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό 26 εκ.και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε αμέσως μετά την ζάχαρη το βούτυρο και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας συχνά να μην πιάσει κρούστα. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά -δοκιμάστε αν ψήθηκε μπήγοντας μία οδοντογλυφίδα ,αν βγει στεγνή είναι έτοιμο-και αφήστε το να κρυώσει.
Για το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει.
Σιροπιάζομαι με καυτό σιρόπι και κρύα την γαλατόπιτα ή το αντίθετο .
Γαρνίρομαι αν θέλουμε με θρυμματισμένο φιστίκι ή με ινδοκάρυδο .
Αν δεν θέλετε να την σιροπιάσετε την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα .
Εκτέλεση φωτογραφία από Vasia Zaglara -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ