Η καλύτερη συνταγή για σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες, γλυκά ψυγείου και πάστες. Το πιο αφράτο και πετυχημένο παντεσπάνι .
από την φίλη μας Theodwra Kermeniwth.
- αυγα 9
- ζαχαρη 270 γραμμάρια
- αλατι 2 γραμμάρια
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- βουτυρο 40 γραμμάρια λιωμένο
Υλικά
Ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα φράουλα
Σας έχουμε το πιο οικονομικό, εύκολο και σκέτο αφρό παντεσπάνι, που σιροπιάζεται τέλεια και πανεύκολα για να μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές τούρτες, πάστες και γλυκά ψυγείου. Είναι τόσο νόστιμο που τρώγεται και σκέτο και στα tips σας έχουμε όλα τα μυστικά για το πιο πετυχημένο παντεσπάνι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σοκολατένιο παντεσπάνι σαν του ζαχαροπλαστείου:
Εκτέλεση για το σοκολατένιο παντεσπάνι σαν του ζαχαροπλαστείου
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε δύο φορές κοσκινισμένα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλάουρ και το κακάο. Ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα κάνοντας απαλές κινήσεις.
Συνταγή για αφράτο παντεσπάνι του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Αφού ενσωματωθούν τα στερεά υλικά στο μείγμα προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι με την τρυπητή κουτάλα, κάνοντας απαλές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 35 λεπτά περίπου, πάνω κάτω, αντιστάσεις.
Tips για το για σοκολατένιο παντεσπάνι σαν του ζαχαροπλαστείου
Θέλει πολύ καλό χτύπημα στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες κι το αλάτι, για να δώσει αέρα στο μίγμα. Προσοχή στο ανακάτεμα με τα υλικά στο τέλος, αλεύρι, κακάο και κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πάντα απαλά με μια τρυπητή κουτάλα!!
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr