Φτιάχνουμε μόνες μας σπιτικό αγγουράκι τουρσί εύκολα και με λίγες μέρες ωρίμανσης! Συνταγή για σπιτικό αγγουράκι τουρσί τραγανό και πεντανόστιμο για να απολαμβάνετε με όλη την οικογένεια! Δείτε και ένα extra tip για να τα κάνετε ακόμη πιο τραγανά!
Εκτέλεση
Πλένουμε τα αγγουρακια και τα βάζουμε με την σειρά σε ανάλογο ταπερ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το ξύδι το αλάτι και την ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε για να διαλυθούν.
Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε στο ταπερ. Πρέπει να σκεπάζει τα αγγουρακια
Ρίχνουμε ανάμεσα τα σκόρδα τα πιπεριά και την δάφνη και σκεπάζουμε με κλωνάρια άνηθου. Το βάζουμε στο ψυγείο και σε μία εβδομάδα είναι έτοιμο.
ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Να κάνετε το τουρσί, με αγγουράκια μικρά ολόκληρα γιατί αν βάλετε αγγούρι κομμένο σε κομμάτια, μαλακώνει και χαλάει γρήγορα. Τα μικρά παραμένουν τραγάνα.
Τα αγγουράκια τουρσί διατηρούνται στο ψυγείο.
φωτογραφίες εκτέλεση συνταγής Anastasia StefanidouΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές