Πεντανόστιμη και τραγανή σπιτική λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα με μπόλικο σουσάμι όπως πρέπει, από τον αγαπημένο μας Παναγιώτη Παπαδάκη!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 18 γραμμάρια
- νερό 550 γραμμάρια χλιαρό
- ταχίνι 50 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- σουσαμι Μπόλικο
Για το πασπάλισμα
Η Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται μία ανάσα μακριά και οι προετοιμασίες για το σαρακοστιανό τραπέζι αλλά και το πέταγμα του χαρταετού είναι πυρετώδης. Αποφασίσαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή να σας δείξουμε συνταγές που να μπορείτε να απολαύσετε την Καθαρά Δευτέρα οπότε αυτή η λαγάνα δεν θα μπορούσε να λείπει.
Δείτε ακόμα Καθαρά Δευτέρα: Συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά του για πεντανόστιμη λαγάνα με όλες τις παραδοσιακές πινελιές για να μην ξανά χρειαστεί να αγοράσετε ποτέ σας λαγάνα. Έχει σίγουρη επιτυχία και μπορείτε να την φτιάξετε ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την συνταγή για σπιτική λαγάνα
INGREDIENTS
900 g plain flour
18 g dry yeast
550 g lukewarm water
50 g tahini
1 tbsp sugar
2 tsp salt
———————————-
100 g water
1 tbsp sugar
———————————
Sesame
GERMAN
ZUTATEN
900 g einfaches Mehl
18 g Trockenhefe
550 g lauwarmes Wasser
50 g Tahini
1 EL Zucker
2 TL Salz
———————————-
100 g Wasser
1 EL Zucker
———————————
Sesam
10΄ Χρόνος Εκτέλεσης
30-40 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
1,5 ώρα Χρόνος Αναμονής
2 Λαγάνες
Εκτέλεση για τη Συνταγή για σπιτική λαγάνα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι ανακατεύουμε με ένα σύρμα ,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά .
Προσθέτουμε το ταχίνι το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας ,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος ή κάνουμε στόφα τον φούρνο μας (ανοίγουμε στις αντιστάσεις στους 50 c για 1 λεπτό και τον κλείνουμε μέχρι να γίνει διπλάσια).
Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και σε ένα ταψί κουζίνας αλείφουμε ελαιόλαδο, τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι. Βάζουμε το ζυμάρι μέσα στο ταψί και με απαλές κινήσεις ανοίγουμε την λαγάνα να έχει πάχος 1 εκ.
Δείτε ακόμα Καθαρά Δευτέρα: Λαγάνα με αλεύρι ολικής
Αν δυσκολεύεται να ανοίξει κάνουμε την ίδια διαδικασία και με την 2η λαγάνα και ανοίγουμε μια την μία μία την άλλη. Σε λίγο νερό προσθέτουμε την ζάχαρη και αλείφουμε από πάνω και τις 2 τις λαγάνες. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά
Με τα δάχτυλά μας πατάμε και τις 2 τις λαγάνες και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά στους 180 c. Τις ψήνουμε και τις 2 μαζί και τις αλλάζουμε μετά από 30 λεπτά θέση έτσι ώστε να πάρουν και οι 2 ένα πάρα πολύ ωραίο χρώμα.
Τις βάζουμε να κρυώσουν ελαφρώς πάνω σε σχάρα και οι πιο εύκολες και νόστιμες λαγάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Φτιάξτε τις και θα σας ζητάνε όλοι συνταγή!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15