Παγωτό στρατσιατέλα με κρέμα γάλακτος και νιφάδες σοκολάτας χωρίς ζαχαρούχο γάλα, που παραμένει μαλακό στην κατάψυξη. Συνταγή για παγωτό με γεύση στρατσιατέλα, ακριβώς όπως του ζαχαροπλαστείου, με λίγα υλικά για να τρώμε όλο το καλοκαίρι.
Εκτέλεση
- γάλα 3 κούπες
- κρεμα γαλακτος 1 (330 ml)
- αυγα 5 κρόκους μεσαίους
- ζαχαρη 1 1/4 κούπας
- εκχυλισμα βανίλιας 1 1/2 κ.σ.
- κουβερτουρα 1 σοκολατένιες νιφάδες
Υλικά
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά ( χωρίς να βράσει). Σ’ενα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε. Ξαναριχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά ( με μέγιστο το 9 εγώ το βάζω στο 6) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει. Θελει περίπου 6-7 λεπτά.ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών που έχει κρυώσει τελείως… ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις νιφάδες.Το Βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε 4 φορές ανά 1-1,5 ώρα .Στο τελευταίο χτύπημα το αδειάζουμε σε ένα μπολ ανοξείδωτο, βάζουμε μεμβράνη να ακουμπάει στο παγωτό και το βάζουμε κατάψυξη
Νόστιμη συνταγή για παγωτό από τη σελίδα “Οι Γεύσεις της Ελένης”
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές