Λαχταριστά στρογγυλά ψωμάκια για hot dogs και burgers από τον Άκη Πετρετζίκη! Ετοιμαστείτε να φτιάξετε τα πιο όμορφα και πιο νόστιμα burgers και hot dogs, στο παιδικό party και στα τραπέζια με τους φίλους σας! Διαβάστε παρακάτω:
- γάλα 270 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
- ξερή μαγιά 15 γρ
- αλευρι 250 γρ σκληρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- μαργαρίνη 60 γρ
- ζαχαρη 50 γρ κρυσταλλική
- αλατι 10 γρ
- αυγα 1 μεγάλο
- αυγα Έξτρα για άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση για πασπάλισμα
Υλικά
Εκτέλεση ψωμάκια για hot dogs & burgers από τον Άκη Πετρετζίκη
Αρχικά, βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το οποίο το έχουμε σε θερμοκρασία δωμάτιο και την μάγια. Ανακατεύουμε αυτά τα δυο υλικά με τον γάντζο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα δυο ειδών αλεύρι, την μαργαρίνη την οποία την έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό.
Δείτε ακόμα Αφράτα ψωμάκια με γάλα τύπου μαργαρίτα!
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ που το έχουμε λαδώσει ελαφρά. Σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για μια με μιάμιση ώρα.
Κόβουμε περίπου 14 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μικρά οβάλ ψωμάκια. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ετοιμάζουμε ένα καρβελάκι βάζοντας 6 ψωμάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Βγαίνουν περίπου 12 ψωμάκια. Αφήνουμε ένα δάχτυλο κενό μεταξύ τους και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μια ώρα, σκεπάζοντας τα με μια πετσέτα.
Δείτε ακόμα Ιταλικά λαχταριστά ψωμάκια με τυρί
Στη συνέχεια, αλείφουμε τα ψωμάκια μας με το αυγό και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ο,τι άλλο μας αρέσει. Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα, στους 190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις του φούρνου!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Χριστίνα Χαραλαμπίδου
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: Daddy-Cool.gr