Ποιος είπε ότι τα τσουρέκια θέλουν κόπο και μεράκι για να τα φτιάξεις; Ακόμη και αν δεν έχετε ιδέα από ζαχαροπλαστική και τα τσουρέκια σαν φαίνονται δύσκολη συνταγή, σας έχουμε τη λύση.
- αυγα 1
- ξερή μαγιά 3 φακελάκια
- ζαχαρη 200 γρ.
- μαχλέπι 1 φακελάκι
- αλεύρι για τσουρέκια 600 γρ.
- βανίλια 2
- γάλα 250 γρ. χλιαρό
- βιτάμ 80 γρ. λιωμένο ζεστό ή βούτυρο
Υλικά
Αφράτα και πολύ εύκολα τσουρέκια ιδανικά για αρχάριες. Φτιάχνουμε πασχαλινά τσουρέκια χωρίς κόπο για όλη την οικογένεια!
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ πρώτα το αυγό,το γάλα, τις μαγιές,τα μυρωδικά και τέλος το αλεύρι με το βούτυρο και τα χτυπάμε. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος το ζυμάρι να φουσκώσει, περίπου 2 ώρες. Μετά πλάθουμε, αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν καλά, αλείφουμε με αυγό και αμύγδαλο φιλέ εγώ δεν είχα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φουρνου, για περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Ευδοκία Παπαμακαρίου