Συνταγή για αλμυρές τηγανίτες με σπανάκι και τυρί.Μιας πρώτης τάξεως μεζές για την μπυρίτσα μας και ένα νόστιμό συνοδευτικό στο τραπέζι μας.
- κρεμμυδι 6-7 φρέσκα
- σπανακι 1 ματσάκι τρυφερό
- δυοσμος 10-15 γραμμάρια περίπου
- αλατι 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- αυγα 3
- φέτα 100 γραμμάρια
- πιπέρι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ Μισή κουταλιά του γλυκού
- νερό Περίπου 1 ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μέχρι να γίνει χυλός
Υλικά
- καλαμποκέλαιο Μπόλικο
Για το τηγάνισμα
Σήμερα θα δοκιμάσουμε τηγανίτες με σπανάκι και τυρί .Τηγανίτες δηλαδή με φέτα, σπανάκι, δυόσμο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Είναι αφράτες, πεντανόστιμες και σίγουρα θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αυτές οι τηγανίτες μπορούν να απογειώσουν το παραδοσιακό Κυριακάτικο τραπέζι ή κάθε μπουφέ.
Επίσης μπορείτε να πάρετε λίγες τηγανίτες με σπανάκι και τυρί σε ένα τάπερ για την παραλία έτσι ώστε τα αγγελούδια σας να μην πεινάσουν. Είναι ένας μεζές για μπύρα που τον δοκιμάσαμε πρόσφατα και έγιναν οι αγαπημένες μας. Δοκιμάστε ‘τες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις τηγανίτες με σπανάκι και τυρί
Εκτέλεση για τις τηγανίτες με σπανάκι και τυρί
Πλένουμε πολύ καλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπανάκια τον δυόσμο και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε αλάτι και τα ζουλάμε με τα χέρια μας. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέσα σε ένα μπολ. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά και προσθέτουμε την φέτα την οποία την τρίβουμε με τα χέρια μας, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το σπανάκι, αφού πρώτα έχουμε στύψει καλά τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε ταυτόχρονα το μείγμα.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν το μείγμα γίνει χυλός και στέκεται στο κουτάλι. Βάζουμε στο τηγάνι το καλαμποκέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
Δείτε ακόμα Αλμυρές τηγανίτες με καλαμποκάλευρο
Ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές το μείγμα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στην συνέχεια τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια