Αν έχετε γιορτή ή γενέθλια σύντομα στο σπίτι σας τότε αυτή η πάστα ταψιού με γεύση Lila Pause θα γίνει το αγαπημένο κέρασμα για εσάς και τους καλεσμένους σας. Μπορείτε να γλιτώσετε τα περιττά έξοδα στα ζαχαροπλαστεία και να φτιάξετε μόνοι σας την πιο νόστιμη πάστα ταψιού.
- φυτική σαντιγί 1
- ζαχαρουχο 1
- κρεμα γαλακτος 1 330. ml
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 φράουλα
- σοκολάτα 2 Lila pause
Για την λευκή κρέμα
- κουβερτουρα 2 γάλακτος
- γάλα 100 γρ. εβαπορέ
- ελαιολαδο 1 κ.σ.
- μελι 1κ.σ.
Για την γκανάζ σοκολάτας
Η γεύση Lila Pause είναι η αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων. Γι’ αυτό όταν βρήκαμε αυτή την υπέροχη συνταγή για πάστα ταψιού με γεύση Lila Pause δεν μπορούσαμε να μην την μοιραστούμε μαζί σας. Είναι πανεύκολη στην διαδικασία και το μεράκι που θα βάλετε για να την φτιάξετε θα είναι το καλύτερο δώρο για τους αγαπημένους σας. Δείτε την συνταγή:
Δείτε ακόμα Το γλυκό που τρέλανε το facebook:Πάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι το οποίο το έχουμε πρωτίστως κοσκινίσει μαζί με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί 33×22 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με μία λίμα μαχαιριού για να δούμε αν ψήθηκε. Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο φέτες. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει καλά, ρίχνουμε από πάνω το καυτό σιρόπι.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, το νερό, την ζάχαρη και την βανίλια και το αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά. Το σιρόπι μας είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για την λευκή κρέμα
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με το ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής φράουλα την οποία την έχουμε χτυπήσει σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία. Στο τέλος προσθέτουμε τις σοκολάτες λιωμένες.
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι και προσθέτουμε την μισή λευκή κρέμα. Βάζουμε και το άλλο κομμάτι από πάνω και στο τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου για να κρυώσει καλά. Στο τέλος βάζουμε και την γκανάζ σοκολάτας, η οποία μέχρι τότε θα πρέπει να έχει πήξει.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κατερινα Μαδικα στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr