Βρήκαμε για εσάς την πιο νόστιμη συνταγή για ζουμερή σιροπιαστή σοκολατόπιτα . Η σοκολατόπιτα είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να την απολαύσουμε στην πιο ζουμερή και πιο σιροπιαστή εκδοχή της. Έχουμε δοκιμάσει πολλές σοκολατόπιτες όμως σαν κι αυτή καμία, αφού είναι σούπερ αφράτη, ζουμερή και σοκολασμένη.
- νερό 900 ml
- ζαχαρη 1 κιλό
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
Υλικά
- αυγα 8
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- σπορέλαιο 250 ml
- Σιμιγδάλι ψιλό 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- κακαο 100 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές της σούπας
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
Για την σοκολατόπιτα
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
Για την γκανάζ σοκολάτας
Δείτε ακόμα Γιορτινή σοκολατόπιτα με μπανάνα
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή για την πιο ζουμερή σιροπιαστή σοκολατόπιτα. Μπορείτε να την φτιάξετε για το επίσημο τραπέζι, για τους γιορτινούς μπουφέδες αλλά και για κάθε άλλη περίσταση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την συνταγή για την πιο ζουμερή σιροπιαστή σοκολατόπιτα
Εκτέλεση για το σιρόπι για συνταγή για την πιο ζουμερή σιροπιαστή σοκολατόπιτα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για την συνταγή για την πιο ζουμερή σιροπιαστή σοκολατόπιτα
Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ψιλό σιμιγδάλι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Δείτε ακόμα Το γλυκό του Σαββάτου: Αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα φουντουκιού
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30 εκατοστών. Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο. Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας στη σοκολατόπιτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων. Σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτας. Αφήνουμε την σοκολατόπιτα να κρυώσει καλά και στην συνέχεια το περιχύνουμε με την γκανάζ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr