Συνταγή για γεμιστό ρολό κιμά με πιπεριές και τυρί γκούντα και μουσταρδάτες πατάτες φούρνου με πιπεριές και χυμό λεμονιού, για το Κυριακάτικο τραπέζι
από τη φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1/2 σφηνάκι περίπου
- μπαγιατικο ψωμι 3 φέτες
- κρεμμυδι 1 μέτριο
Υλικά
Το ταψί της Κυριακής: Γεμιστό ρολό κιμά με τυριά και Αλλαντικά
Η μαμά μου φτιάχνει το ρολό κιμά με βραστά αυγά. Κι ενώ αυτό είναι το παραδοσιακό ρολό κιμά στην Ελλάδα, σήμερα θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και σίγουρα πολύ πολύ λαχταριστό. Ρολό κιμά με μοσχαρίσιο κιμά, με γκούντα και πιπεριές. Το τέλειο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ρολό γεμιστό με κιμά για το Κυριακάτικο τραπέζι:
Υπέροχο ρόλο γεμιστο με γραβιέρα και πιπεριες με λεμονατες πατατες φουρνου❤❤❤ ευχαριστω τον κυριο Παναγιώτης Κυριακούλιας για την ιδεα της φορμας .Καλό απογευμα❤❤❤❤
Εκτέλεση για το ρολό γεμιστό με κιμά για το Κυριακάτικο τραπέζι
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Βάζουμε στο ίδιο μπολ το αυγό χτυπημένο, το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το καλά μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο μπαγιάτικο ψωμί, το κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι και ζυμώνουμε.
Αφού ζυμώσουμε καλά και ομογενοποιηθεί ο κιμάς τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να απελευθερωθούν τα αρώματά του. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.
Τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και χωρίς τα σπόρια της, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά. Πάνω σε μία λαδόκολλα ανοίγουμε με τα χέρια τον κιμά.
Συνταγή για ρολό κιμά με σφολιάτα (Wellington)
Τον γεμίζουμε στο κέντρο με τα μπαστούνια γκούντα και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και χωρίς τα σπόρια τους και κλείνουμε καλά σε ρολό. Κλείνουμε και την λαδόκολλα και το βάζουμε πάνω από τις πατάτες.
Προσθέτουμε λίγο νερό για να μην μας κολλήσουν οι πατάτες και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά, στις αντιστάσεις. Λίγο πριν γίνουν οι πατάτες, ανοίγουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθούν και οι πατάτες και το ρολό.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr