Η καλύτερη συνταγή για τορτίγιες που δεν χρειάζονται καν μίξερ για να τις φτιάξουμε. Σπιτικές τορτίγιες από τα χεράκια σας.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 315 γρ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
- αλατι 1/2 κ.γ.
- νερό 200 γρ. χλιαρό
- ηλιέλαιο 50 γρ.
Υλικά
Τώρα με την καραντίνα μας αρέσει να ασχολούμαστε με την κουζίνα, γιατί πως αλλιώς μπορεί να περάσει η ώρα μέσα στο σπίτι; Όμως θέλουμε οικονομικές και πρακτικές συνταγές που δε θα χρειαστεί μετά την συνταγή να πλένουμε τις ώρες την λάντζα που αφήσαμε πίσω.
Δείτε ακόμα Αλμυρές και γλυκές τορτίγιες από το Live Kitchen
Έτσι, η σημερινή συνταγή για τορτίγιες χωρίς μίξερ είναι πολύ πρακτική, πολύ νόστιμη και με απλά και οικονομικά υλικά. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να έρθετε σε επαφή με τις αγαπημένες μας τορτίγιες και να τις απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για τορτίγιες χωρίς μίξερ
Εκτέλεση για τις τορτίγιες χωρίς μίξερ
Προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μία ζύμη.
Τοποθετούμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και το χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη. Με απαλές κυκλικές κινήσεις, στριφογυρνάμε το κάθε κομμάτι ζύμης πάνω στον αλευρωμένο πάγκο μέχρι να πλάσουμε ομοιόμορφα μπαλάκια.
Λαδώνουμε ελαφρώς το κάθε ζυμαράκι και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα για περίπου 30′ λεπτά.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε ένα ζυμαράκι τη φορά με πλάστη καθώς τα υπόλοιπα παραμένουν κάτω από τη πετσέτα προκειμένου να μη στεγνώσουν.
Ψήνουμε μία τορτίγια τη φορά σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 30-35 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
Τοποθετούμε κάθε έτοιμη τορτίγια κάτω από μία καθαρή πετσέτα για να παραμείνει μαλακή μέχρι να ψηθούν και οι υπόλοιπες.
Σημειώσεις από τον Σεφ για τις τορτίγιες χωρίς μίξερ
Υπάρχει και η δυνατότητα να παραλείψετε την μισάωρη αναμονή για να ξεκουραστεί το ζυμάρι, απλά αυτό θα σας δυσκολέψει λίγο στο άνοιγμα της τορτίγιας.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος