Συνταγή για τούρτα κεράσι με υπέροχο γλάσο καθρέφτη. Το γλάσο καθρέφτης κάνει τη τούρτα πολύ όμορφή εμφανισιακά και από γεύση είναι άπαιχτη.
- αυγα 5
- ζαχαρη 80 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ.
- βιτάμ 70 γρ. soft λιωμένο
- αλατι 2 πρέζες
- βανίλια 1 κ.σ. εσάνς
- μπέικιν πάουντερ 1, 5 κ.γ
- κερασια 1 κονσέρβα με πολτό
Για το παντεσπάνι
- φυτική σαντιγί 500 γρ.
Για την κρέμα
- ζελατίνη 20 γρ. φύλλο
- γλυκόζη 300 γρ.
- ζαχαρη 300 γρ.
- νερό 150 γρ.
- ζαχαρούχο γάλα 200 γρ.
- κουβερτουρα 300 γρ. σοκολάτα λευκή
- χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Γλάσο καθρέφτης
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές με το μπέικιν και τη βανίλια.
Σταματάμε το μίξερ και Ρίχνουμε με δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και τα κεράσια ανακατεύοντας πάλι απαλά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 τσερκι 28 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 15 περίπου λεπτά… αν δεν έχουμε 2 τσέρκι μπορούμε να το ψήσουμε σε ένα τσερκι το μείγμα και μόλις γίνει και κρυώσει το κόβουμε εμείς σε 2 δίσκους….
Για το σιρόπι
Βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και να σφίξει.
Γλάσο καθρέφτης
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη στο νερό να μαλακώσει.
Βράζουμε το νερό, με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη. Και απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και προσθέτουμε το μίγμα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο το μίγμα. (Ιδανικά το περνάμε από σίτα για να φύγουν οι φυσαλίδες).
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής…
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε στο τσέρκι που ψήσαμε το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζουμε λίγο, Ρίχνουμε σαντιγί και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο… Σιροπιάζουμε ξανά και Ρίχνουμε πάλι σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες… Την βγάζουμε από το ψυγείο και από το τσέρκι…. καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί που μας έχει μείνει. Την ξαναβάζουμε ψυγείο για μισή ώρα… Καλύπτουμε με το γλασσο καθρέφτη και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο… Διακοσμούμε με ότι θέλουμε…Εγώ τα λουλούδια και τις καρδιές τις έφτιαξα με ζαχαροπαστα…
Από τη σελίδα στο facebook Οι Γεύσεις της Ελένης
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους