Συνταγή για τούρτα με σπανάκι
- αυγα 4
- ζαχαρη 220γρ
- ηλιέλαιο 140μλ
- σπανακι 250γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια φακελάκια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 240γρ
- λεμονι κουτάλες της σούπας χυμό
Υλικά
- μασκαρπονε 250γρ
- κρεμα γαλακτος 500γρ
- ζάχαρη άχνη 200γρ
Για την σαντιγί:
Μια ξεχωριστή συνταγή για τούρτα Γρενβελλετ θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Είναι μια πεντανόστιμη τούρτα με σπανάκι. Παρόλο που μπορεί να μην σας αρέσει όπως την ακούτε, όταν την δοκιμάσετε θα αλλάξετε γνώμη.
Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά μπορεί να δέσει το παντεσπάνι με σπανάκι, με το κόνφι φράουλας και την σαντιγί! Είναι μια τούρτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα είναι ιδιαίτερη για τα γενέθλια σας.
Μην φοβηθείτε να την δοκιμάσετε και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσετε. Θα μοιραστούμε την συνταγή μαζί σας παρακάτω και περιμένουμε με ανυπομονησία τις εντυπώσεις σας. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το σπανάκι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τον χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Αφού γίνει ένα ομογενές μείγμα το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά.
Δείτε ακόμα Υπέροχη τούρτα πραλίνα από τη Σόφη Τσιώπου
Εκτέλεση για το κονφι φράουλας
Λιώνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι με χοντρό πάτο και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Την ζελατίνη μαζί με το νερό την λιώνουμε στα μικροκύματα η όπως αναφέρεται στις οδηγίες. Μόλις λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζελατίνη.
Θα παγώσουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι. Με ένα πινέλο περνάμε νερό από την έξω μεριά για να κολλήσει η μεμβράνη στον πάτο και τις βάζουμε για 10 λεπτά κατάψυξη, αν είναι από σιλικόνη καλύπτουμε μόνο το μέσα μέρος με μεμβράνη,
Μετά το δεκάλεπτο που είχαμε βάλει και τον πουρέ φράουλας στο ψυγείο για να μην τρέχει από το τσέρκι τον μοιράζουμε στις φόρμες(περίπου από 250 γρ) και βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες
Το αφαιρούμε από τις φόρμες περνώντας με μαχαιράκι σιλικόνης στα πλαϊνά και το χρησιμοποιούμε αμέσως για την τούρτα μας.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Βάζουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα σαντιγί. Αν θέλουμε βάζουμε περισσότερη ζάχαρη.
Η συνταγή για τούρτα με σπανάκι ειναι ετοίμη
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Elena Mirzac στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή