Συνταγή για τούρτα σοκολάτα πορτοκάλι από τη Σόφη Τσιώπου
Μια φανταστική συνταγή για τούρτα σοκολάτα πορτοκάλι ιδανική για μια γιορτή η γενέθλια.
Μπορεί τα υλικά για τη τούρτα να σας φαίνονται πολλά,όμως είναι πανεύκολη να τη φτιάξετε και τη διαδικασία τη γνωρίζετε αφού είναι σχεδόν ίδια με την ”Πάστα Ταψιού” μου!!!
Υλικά και εκτέλεση για την τούρτα σοκολάτα πορτοκάλι
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
3 αυγα
4 κ.σ ζαχαρη
4 κ.σ αλευρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ κακαο
3 κ.σ σπορελαιο
1 βανιλια
1 κ.σ κοφτή μπεικιν
ξυσμα ενός πορτοκαλιού
-Κοσκινίζω το αλευρι με το κακάο και το μπέικιν.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 3 λεπτά,προσθέτω το ξύσμα,τη βανίλια και το σπορέλαιο,και τέλος ρίχνω και τα κοσκινισμένα στερεά υλικά ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και (όχι αλευρωμένη) στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.
και ψήνω στους 180 περίπου 12 με 15 λεπτά θα το τσεκάρω με μαχαίρι.Σιροπιάζω αμέσως το καυτό παντεσπάνι με το καυτό σιρόπι,ρίχνοντάς το λίγο λίγο για να μη χυθεί έξω από τη φόρμα!
ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό 1/2 λεμονιού
φλούδα πορτοκαλιου
-Βράζουμε όλα τα υλικα για το σιρόπι 1/2 λεπτό μόνο από τη στιγμή που θα πάρει βράση!!!
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κονσέρβα φυτική σαντιγί (κρύα από το ψυγείο)
1/2 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
100 γρ.γάλα εβαπορέ
125 γρ.μαύρη πικρή σοκολάτα λιωμένη
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή 2-3 κ.σ λικέρ πορτοκάλι
1 βανίλια
-Χτυπάω στο μίξερ την φυτική σαντιγί 5 λεπτά να αφρατέψει καλά,προσθέτω το ζαχαρούχο,το εβαπορέ το άρωμα πορτοκαλιού,τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα.
ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1 κονσέρβα φυτική σαντιγί (κρύα από το ψυγείο)
1 φακελάκι ζελέ σκόνη πορτοκάλι
2 κ.σ ζάχαρη
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή 2-3 κ.σ λικέρ πορτοκάλι
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί (ή ανακατέψτε κίτρινο με κόκκινο)
-Ανακατεύω το ζελέ σκόνη με 200 γρ.βραστό νερο και τις 2 κ.σ ζάχαρη να λιώσουν και το αφήνω να γίνει χλιαρό μέχρι να αρχίσει να μισοπήζει.
Χτυπάω τη φυτική σαντιγί 5 λεπτά να αφρατέψει καλά και προσθέτω το χλιαρό ζελέ,το χρώμα και το άρωμα πορτοκάλι.(προσοχή το ζελέ να μην παγώσει και κάνει ”πέτσα”!)
ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γρ.σοκολάτα μαύρη
100 γρ.σοκολάτα γάλακτος
100 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
-Σ’ένα κατσαρολάκι λιώνω σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά για τη γκανάζ και την αφήνω να κρυώσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αδειάζω μέσα στη φορμα και πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι τη σοκολατένια μους και τη στρώνω με μια σπάτουλα.
Πάνω από τη σοκολατένια μους αδειάζω αμέσως και στρώνω την μους πορτοκάλι.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει 3 ώρες ή κατάψυξη να μισοπαγώσει για 1 ώρα.
Αφού μισοπαγώσει η τούρτα μου την ξεκολάω γύρω γύρω με ενα μαχαίρι,ανοίγω το αποσπώμενο τσέρκι την ξεφορμάρω και την καλυπτω εξωτερικά με την κρύα γκανάζ σοκολατας.Διακοσμώ όπως θέλω!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν μπορείτε βγάλτε προσεχτικά το σιροπιασμένο παντεσπάνι με μεγάλη σπάτουλα,τοποθετήστε το πάνω σε πιατέλα και έπειτα βάλτε πάλι το αποσπώμενο τσέρκι κλειστό όμως και στήστε την τούρτα.
Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο εύκολη την τούρτα χρησιμοποιείστε ένα αγοραστό σοκολατένιο παντεσπάνι που θα το βρέξετε με τη μισή ποσότητα σιροπιού!!!
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τη διπλή δόση σε όλα τα υλικά σε ταψάκι 28Χ35 περίπου και να το κόψετε σε κομμάτια όπως την ”Πάστα Ταψιού”μου!
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές