Συνταγή για Unicorn Εκμέκ Κανταΐφι σαν τούρτα . Unicorn Ekmek Kadayifi! Ένα υπέροχο γλυκό γεμάτο χρώματα και νοστιμιά! Είναι ιδανικό για το παιδικό party αφού είναι μέσα στο χρώμα και έχει το σχέδιο του αγαπημένου μυθικού ήρωα των παιδιών. Ενός μονόκερου!
- νερό 590 γρ
- ζαχαρη 700 γρ
- λεμονι φλούδα από 1
- κανελά 1 ξύλο
- μελι 2 κ.σ.
- χρώμα ζαχαροπλαστικής Κατά βούληση ροζ τζελ
Υλικά
- γάλα 1 λίτρο
- ζαχαρη 200γρ
- αυγα 5 κρόκοι
- κορν φλαουρ 100γρ
- βουτυρο 100γρ παγωμένο
- βανίλια 2 βανιλλίνες
Για την κρέμα
- κρεμα γαλακτος 400γρ 35%
- ζάχαρη άχνη 40γρ
- βανίλια 1 βανιλλίνη
Για την σαντιγί
Το κòριτσάκι σας θα ξετρελαθεί! Είναι μία πολύ νόστιμη συνταγή που βρήκαμε από το αγαπημένο μας κανάλι στο Youtube Maria’s Pastry Ideas και η αλήθεια είναι ότι μικροί και μεγάλοι ξετρελάθηκαν όταν την δοκιμάσαμε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στα ελληνικά και στα αγγλικά παρακάτω:
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ UNICORN ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Μόλις πάρει βράση αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αφήστε το να κρυώσει.
Δείτε επίσης Γαλακτομπούρεκο με κανταιφι! Το πιο σιροπιαστο και απολαυστικό!
Για τη βάση
Βουτυρώστε ένα ταψί, ξάνετε το κανταΐφι και βάλτε το στο ταψί σε 3 δόσεις βουτυρώνοντας κάθε φορά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 60 λεπτά. Στο μισάωρο αναποδογυρίστε το φύλλο. Μόλις ψηθεί ρίξτε αμέσως το κρύο σιρόπι στο καυτό κανταΐφι και αφήστε το 1 ώρα να το ρουφήξει.
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 900 γρ γάλα και τη μισή ζάχαρη και αφήστε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη στο μπολ με τους κρόκους και ανακατέψτε. Ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το κορν φλάουρ και τις βανιλλίνες και ανακατεύουμε. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε το μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το ψημένο κανταΐφι και απλώνουμε ομοιόμορφα. Καλύψτε με μεμβράνη η οποία να αγγίζει απευθείας την επιφάνεια της κρέμας και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Για την σαντιγί
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Βάψτε τη σαντιγί μπλε, ροζ και μωβ και διακοσμήστε. Χρησιμοποιείστε ζαχαρόπαστα για να κάνετε τα αυτιά και το κέρατο του μονόκερου.
For english
RECIPE FOR THE UNICORN EKMEK KADAYIFI
FOR THE SYRUP
590 gr water
700 gr sugar
rind of 1 lemon
1 cinnamon stick
2 tbsp honey
In a pot add water, sugar, lemon rind and the cinnamon stick and place it over low heat and bring to a boil. As soon as it starts to boil remove the pot from the heat and add the honey and stirr well until it melts. Add 1-2 drops of pink gel food colour and whisk. Set it aside to cool down.
FOR THE BASE
500 g shredded phyllo dough or phyllo kadayifi
200 gr melted butter
Grease a baking pan with melted butter and spread 1/3 of the phyllo dough. Drizzle with 1/3 of the butter. Separate the shredded phyllo dough with your hands, making sure there are no knots and it fluffs up. Repeat the same process two more times until you use all the phyllo dough and the butter.
Bake in the oven at 160 C (320F) for 1 hour, turning the phyllo dough in 30 minutes so that it turns golden on both sides. Remove from the oven and immediately pour the cool syrup over it. Set aside for 30-60 minutes to soak up all of the syrup.
FOR THE CREAM
1 lt full fat milk
200 gr sugar
5 egg yolks
100 gr corn flour
100 gr chilled butter
1 tsp vanilla extract or 2 vanillines
In a pot add 900 gr of milk and half of the sugar and place it over medium heat and bring to a boil. Add the rest of the sugar into the bowl with the yolks and whisk. Pour the mixture into the rest of the milk and whisk. Add the corn flour and the vanillines or the vanilla extract and whisk.
Pour the mixture into the pot and whisk continuously until you reach a creamy consistency. Remove the pot from the heat and add the chilled butter and whisk until it melts. Add the blue gel food colour and stirr well.
Pour the custard over the baked phyllo dough and spread it evenly over the entire surface. Cover with plastic wrap, making sure the wrap touches the surface of the custard directly (so that a film is not formed) and refrigerate for 3-4 hours.
FOR THE TOP
400 gr heavy cream 35%, chilled
40 gr icing sugar
½ tsp vanilla extract or 1 vanilline
Put everything together and beat on high speed for 4-5 minutes until you get the whipped cream. Separate the whipped cream into 3 bowls and use pink, blue and purple gel food colours. Put each cream into a pipping bag with a star tip.
Remove the plastic wrap and decorate as you like. Cut a peace from the dessert and put it on a plate. Make a horn and two ears of the unicorn with white sugar paste. Use gold and pink edible dust colours diluted with vodka and paint the sugar paste. Use a toothpick fot the horn to make it more secure. Unicorn Ekmek Kadayifi is ready!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη